Kakav šok nakon Olimpijskih igara: Ovo nismo očekivali od njega...
Novak Đoković, Foto: Ryan Browne / Shutterstock Editorial / Profimedia

neverovatno

Kakav šok nakon Olimpijskih igara: Ovo nismo očekivali od njega...

Ma, da li je moguće?

Objavljeno:

Najbolji teniser u istoriji Novak Đoković, uspeo je da se domogne i poslednje slagalice koja mu je odmicala godinama unazad, a sada je, konačno završila u njegovim rukama.

Srbin je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama i tako kompletirao svoje bogato ''carstvo'' koje čine stotine osvojenih trofeja, što sa grend slemova, što sa mastresa, a sada i po drugi put sa Olimpijade.

Novak Đoković nakon pobede nad Karlosom Alkarsom
Novak Đoković nakon pobede nad Karlosom Alkarsom foto: Michael Baucher - Panoramic/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

U velikom finalu u Parizu, pao je Karlos Alkaras, koji ga je prethodno porazio u istoj fazi takmičenja, ali na Vimbldonu.

Sada mu se Novak revanširao, i, to, u najboljem mogućem trenutku za njegovu karijeru.

Morao je Srbin da igra na najvišem mogućem nivou kako bi uspeo da savladala neumornog Karlosa Alkarasa, koji je u duelu protiv Đokovića sve na terenu stizao, ''šamarao'' je zelenu lopticu i pogađao je šta je hteo. Taktički je Karlitos gledao da odmah posle drugog, trećeg udarca završi poen, jer je znao da mu duža razmena sa Novakom ne bi dobro donela.

Novak Đoković nakon pobede nad Karlosom Alkarsom
Novak Đoković nakon pobede nad Karlosom Alkarsom foto: Richard Callis/SPP / imago sportfotodienst / Profimedia

Impresioniran partijom najboljeg tenisera ikada, bio je Endi Rodik, nekadašnji teniser, koji je šokirao izjavom, sa obzirom da generalno nema ''lepe'' reči za Srbina, i da često zna da izusti i poneku kritiku.

Rodik je u svom podkatstu ''Servirano sa Rodikom'' priznao da je fasciniran Novakovim izdanjem na finalnom meču protiv Španca.

- Ovaj j...ni meč između Novaka i Alkarasa, čoveče, naježio sam se. Neću imati dovljno reči da pokušam da izrazim koliko poštovanje imam za Novaka. Fizički je bio kompromitovan cele godine, tokom pauze između sezona u razgovoru sa Džonom Verthajmom rekao je da bi uzeo zlato pre bilo kog drugog turnira u 2024. i to mu verujem - rekao je Rodik.

Novak Đoković i Endi Rodik
Novak Đoković i Endi Rodik foto: Profimedia

- Mislim da većina ljudi to kaže zato što osećaju da bi tako trebalo da kažu, ali Novak je to rekao zato što je to bila jedina rupa u njegovom legatu, to je bio jedini argument nekog drugog protiv Novaka Đokovića, to olimpijsko zlato. I on to zna - dodao je Endi, pa je nastavio istim tonom:

- Ovaj meč, moglo se videti koliko mu je to značilo, mogli ste da osetite po tome kako je stanjao, dok se publika oglašavala između prvog i drugog servisa. Nije ulazio u tu priču sa njima, osetila se neka težina oko svega toga - poručio je Rodik.

Ocenio je Novakovu igru protiv Alkarasa vrhunskom.

Endi Rodik
Endi Rodik foto: AP

- Bio je voljan da napravi ovu pobedu. Servirao je fenomenalno. Bilo je to majstorsko izdanje, možda najbolje što sam ikad video od njega. Osećao sam kao da je Novak čovek u misiji. Usmerio je sebe na pobedu i da, bio je poput životinje.

Kaže i da je neverovatno da Novak pomišlja da igra i na narednim Igrama, 2028. u Los Anđelesu.

- Potpuno me je oduvalo to što je rekao posle, to je bilo potpuno u Novakovom stilu, da nam svima zapuši usta i kaže, 'voleo bih da igram u Los Anđelesu 2028. godine, a biće mi 41'. Neću da kažem da je to nemoguće jer sam naučio lekciju - zaključio je Rodik.

Bonus video:

00:20

Melburn, Australijan open, navijači, tenis

Espreso / Iva Krga


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.