Pred finale sa Alkarasom, odjeknula neverovatna vest!
Novak Đoković, Foto: Steffie Wunderl / imago sportfotodienst / Profimedia

zar i ovo?

Pred finale sa Alkarasom, odjeknula neverovatna vest!

Novak i Karlos će na teren oko 14 časova

Objavljeno: 19:48h

Došao je red na veliko finale Olimpijskih igara u Parizu, Novak Đoković protiv velikog rivala Karlosa Alkarasa, samo jedan korak deli Srbina ka zlatnoj medalji, slagalici koja mu fali u karijeri, i kojom bi osvojio sve što može jedan sportista da osvoji u karijeri.

Ono što je zanimljivo jeste da su njih dvojica oborila jedan rekord. Novak je sa 37 godina postao najstariji čovek koji se plasirao u muško finale teniskom Olimpijskog turnira - zar i ovo, neverovatni Novače?

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: EPA/CAROLINE BLUMBERG

S druge strane, Karlos Alkaras je sa 21 godinom postao najmlađi čovek koji se plasirao u muško finale teniskom Olimpijskog turnira.

Ko će od njih dvojice pobediti, saznaćemo tokom sutrašnjeg dana, u nedelju 4. avgusta. Kako je najavljeno, meč će početi oko 14 časova na terenu "Filip Šatrije" u Parizu, u okviru teniskog kompleksa Rolan Garosa.

Novak Đoković je stigao do finala tako što je pobedio Metjua Ebdena iz Australije, Rafaela Nadala iz Španije, Dominika Kepfera iz Nemačke, Stefanosa Cicipasa iz Grčke i Lorenca Musetija iz Italije. Nije još izgubio set na Olimpijskom turniru.

S druge strane, Karlos Alkaras je pobedio Habiba iz Libana, Grikspora iz Holandije, Safiulina iz Rusije, Pola iz Amerike i Ožea Aljasima iz Kanade. Kao i Novak, još nije izgubio set na Olimpijskom turniru.

Bonus video:

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

Espreso / Telegraf / Prenela: Iva Krga


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.