Novače, hvala ti za sve! Đoković preživeo rolerkoster emocija i nezgodnog Musetija za finale OI!
Novak Đoković, Foto: Miguel MEDINA / AFP / Profimedia

POLUFINALE OI

Novače, hvala ti za sve! Đoković preživeo rolerkoster emocija i nezgodnog Musetija za finale OI!

Objavljeno: 21:39h
Završeno
21:00h

Nova drama i nova pobeda za finale Olimpijskih igara u Parizu! Najbolji teniser u istoriji Novak Đoković nadigrao je Italijana Lorenca Musetija sa 6:4, 6:2, u meču u kome je gubio živce, svađao se sa sudijom i još jednom pokazao kako se igra za Srbiju.

Novak će 16 godina nakon osvojene prve medalje, ponovo biti na pobedničkom postolju, nadamo se ovog puta na najvišem.

Svaka čast Musetiju na prikazanom, ali očigledno nije uspeo da prebrodi psihološku barijeru koju ima kada igra protiv teniskog GOAT-a.

Ušao je Italijan izuzetno motivisan u ovaj meč, gledali smo duge razmene i ravnopravan tenis, ali je poklekao kad je bilo najvažnije.

Stigao je Museti prvi do brejk lopte, ali nije uspeo da je iskoristi. Potom je Novak propustio čak četiri, što dovoljno govori pod kolikim pritiskom je bio u ovom duelu.

Ipak, prvi je posustao Museti i to nakon što je imao 40:0 u 10. gemu. Đoković mu je ušao u glavu i režirao veliki preokret koji mu je doneo 1:0 u setovima.

Svima je bilo jasno da će Italijanu biti znatno teže nakon nesrećnog završetka prvog seta, ali usledio je šokantan početak drugog.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Miguel MEDINA / AFP / Profimedia

Potpuno je Novak izubio živce kada je odigrao jedan loš udarac, a onda praktično poklonio brejk rivalu.

Međutim, ni on u tim momentima nije bio fokusiran, bivao je sve nervozniji, pa je brejk ubrzo poništen.

Naredni gem je bio itekako tenzičan, pošto je sudija oduzeo Đokoviću prvi servis zbog prekoračenja vremena, to ga je žestoko isprovociralo, pa je ponovo prepustio gem rivalu.

Šesti gem je bio prelomni, Novak vraća fokus, pravi novi brejk i na efektan način privodi ovaj meč kraju.

U finalu Olimpijskih igara nas čeka teniski klasik Novak Đoković - Karlos Alkaraz, što će biti istorijski meč ko god da izađe kao pobednik.

Izmena: 21:39h
21:00h

6:2 Đoković je finalu Olimpijskih igara!

20:54h

5:2 Đoković na gem od finala! Gem sa nulom

20:48h

4:2 Brejk Đokovića! Nastavio je Museti sa lošim servisima, što je Đoković odmah iskoristio! Propustio je dve brejk šanse, ali ne i treću!

20:43h

3:2 Konačno gem bez brejka! Đoković ponovo vodi, navijači uživaju, sjajan okršaj Srbina i Italijana.

Novak Đoković, Olimpijske igre u Parizu 2024., Pariz 2024
foto: Miguel MEDINA / AFP / Profimedia
20:40h

2:2 Brejk za brejkom! Vraća Đoković rezultatski egal. Ne zna se ko je nervozniji da li Museti ili Đoković.

20:31h

1:2 Brejk Musetija! Novi dramatičan gem na Đokovićev servis! Sudija je oduzeo Novaku prvi servis jer je odugovlačio pri pripremi, a onda Museti stiže do brejk lopte. Đoković je negodovao zbog pređašnje odluke, pa ga je sudija opomenuo. Srbin mu je prišao i pitao ga: Šta sam rekao? Usput je dodao da nema pojma kako je na terenu.

Nakon što se spasio brejk šansu, srpski as je odservirao duplu servis grešku, a potom pokleknuo u narednom poenu i prepustio novi gem rivalu.

Izmena: 20:37h
20:24h

1:1 Vraća Đoković brejk! I Museti nervozan, pravio je nekarakterostične greške, što je Srbin znao da iskoristi.

20:19h

0:1 Šokantan početak drugog seta! Bio je Đoković nervozan na svoj servis i napravio 4 neiznuđene greške! Museti pravi brejk ni kriv ni dužan.

20:13h

6:4 Kakav gem! Đoković pravi brejk i osvaja set! Imao je Italijan 40:0, a onda dozvolio neshvatljiv preokret. Ovo je još jedan dokaz koliko Novak ulazi u glavu rivalima i kada nije na svojih 100 posto. Još korak do finala!

Novak Đoković, Olimpijske igre u Parizu, Tenis
foto: Miguel MEDINA / AFP / Profimedia
Izmena: 20:18h
20:06h

5:4 Đoković je napravio jednu nekarakterističnu grešku pri smeču, ali je riskantnim drugim servisom uspeo da se ispravi i spreči Musetija da stigne do dve brejk lopte. Sačuvao je koncentraciju i ponovo prebacio pritisak na rivala.

20:01h

4:4 Imao je Đoković 30:15 na Musetijev servis kada je odigrao spektakularan poen. Ipak, Italijan je rizikovao u narednom, što mu se isplatilo, da bi potom dobio naredna dva i stigao do novog izjednačenja.

19:56h

4:3 Dobro je! Novi ubedljiv servis gem za Đokovića.

19:52h

3:3 Igra se više od 40 minuta, a tek smo na polovini prvog seta. Jedan poen je prepustio Museti Đokoviću, ali u svakom se borba rasplamsala. Naduži poen je pripao Italijanu, a potom i novi gem za novo izjednačenje.

19:47h

3:2 Konačno lak gem za Novaka! Ni poen nije prepustio rivalu.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.