Šok odluka posle meča sa Nadalom: Đoković se povukao sa turnira!
Novak Đoković, Foto: Steffie Wunderl / imago sportfotodienst / Profimedia

pariz 2024

Šok odluka posle meča sa Nadalom: Đoković se povukao sa turnira!

Oduka koja je pomalo iznenadila javnost

Objavljeno: 08:35h

Olimpijske igre se tek zahuktavaju, ali Novaka Đokovića nećemo gledati sledeće nedelje u Montrealu. Da li je srpski as čekao da vidi kako će proći u duelu sa Rafaelom Nadalom, pa da odluči hoće li igrati na narednom mastersu 1.000, to ne znamo, ali tako je ispalo.

Nekoliko časova posle trijumfa protiv Španca, Nole je poslao otkaz organizatorima Kanadskog opena.

Rafael Nadal i Novak Đoković
Rafael Nadal i Novak Đoković foto: Martin BERNETTI / AFP / Profimedia

Đoković je u Kanadi četiri puta osvajao titule, poslednju 2016, ali zbog nezgodnog termina ovo takmičenje najčešće preskače. Turnir koji se na smenu održava u Montrealu i Torontu, prvi je u seriji velikih izazova posle Vimbldona i zato Noletu prerano dolazi. Ove godine ga čeka mesec dana igranja tokom kraja leta – masters u Sinsinatiju, Ju-Es open pa Dejvis kup protiv Grčke u Beogradu – tako da je logično da put u Kanadu opet bude precrtan.

Ono što se sigurno neće dopasti organizatorima je da Nole najverovatnije neće biti poslednje veliko ime koje će otpasti sa liste učesnika. Kako Igre budu odmicale, biće još asova koji će slati otkaze jer je veoma naporno skakati sa kontinenta na kontinent, sa podloge na podlogu u tako kratkom roku.

Novak Đoković
Novak Đoković foto: EPA/FRANCK ROBICHON

Ni Rafael Nadal ne planira igranje u Kanadi, on se nije ni prijavio, a za organizatore je sigurno dobra vest da je Janik Siner i dalje na spisku. Prvi reket sveta brani titulu, ali je otkazao učešće na Olimpijadi. Italijan se čuva za odbranu trofeja i 1.000 poena, nije hteo ništa da rizikuje zbog povrede, tako da će naredne nedelje najverovatnije biti na terenu.

Lako se može dogoditi da nikoga od srpskih asova ne gledamo u Montrealu, jer nijedan drugi nema rejting za glavni žreb. Laslo Đere, Miomir Kecmanović i Dušan Lajović su na spisku za kvalifikacije, ali ako bude puno otkaza, mogao bi ovaj prvi, a možda i ostala dvojica, da uskoče u turnir.

Ovo je poslednja godina da se mastersi u Kanadi i Sinsinatiju igraju nedelju dana. Od 2025. i ova dva mastersa će trajati skoro duple duže, kao većina ostalih.

Bonus video:

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

Espreso / Sport klub / Prenela: Iva Krga


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.