Novak počistio Nadala, pa šokirao izjavom o njihovom odnosu: Đoković bez dlake na jeziku o Rafi!
Novak Đoković, Foto: Steffie Wunderl / imago sportfotodienst / Profimedia

pariz 2024

Novak počistio Nadala, pa šokirao izjavom o njihovom odnosu: Đoković bez dlake na jeziku o Rafi!

Nije krio zadovoljstvo urađenim do sada

Objavljeno: 17:14h

Novak Đoković se plasirao u osminu finala Olimpijskih igara u Parizu.

On je na terenu stadiona "Filip Šatrije" u okviru 2. runde deklasirao svog ljutog rivala Rafaela Nadala rezultatom 2:0 (6:1, 6:4) i tako stigao do 31. pobede u 60 duela protiv Španca.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: EPA/FRANCK ROBICHON

- Rekao bih, ako moram da se poredim OI i RG, intenzivnije je, zbog elementa predstavljanja svoje država. Oseća se tenzija, drugačija je atmosfera. Poslednjih par dana je veliko interesovanje za meč i to utiče. Skoro savršen meč, onda se zakomplikovalo, nanizao je gemove. Osećao sam se dobro i samopouzdano - rekao je Đoković. Ovo bi mogao da bude njihov poslednji međusobni duel. - Obojica nastavljamo, videćemo da li ćemo se sastajati na velikim turnirima. Selektiraćemo turnire i on i ja, ne znam kako se oseća. Nijedno rivalstvo u tenisu nema 60 mečeva, epski dueli, odigrali smo najduže Grend slem finale od šest sati. Mečevi sa uglavnom osnovne linije. Hteo sam danas tako da igram, da budem agresivan i pomeram ga. Ovo je izazov za sve nas. Treba imati samopouzdanje. Želim mu sve najbolje, jedna je od najbitnijih figura našeg sporta.

Njegov odnos sa Rafaelom Nadalom nije bratski.

Rafael Nadal i Novak Đoković
Rafael Nadal i Novak Đokovićfoto: Martin BERNETTI / AFP / Profimedia

- Nema bratstva, više smo rivali i kolege. Teško je da budemo bliski, dosta je tu poverljivih informacija, mislim da je to razlog da na ovom nivou ne možeš biti previše blizak sa rivalom. Dug je život za nas, nadam se, možda ćemo proširiti naš odnos.

Veoma toplo je ovih dana u Parizu.

- Sutra će biti 35 ili 36, mislim da ne igram što je dobro. Vreme je neizvesno. Jeste li vi Francuz? Onda znate bolje od mene. Bilo je kiše, zato sam i došao malo ranije u Pariz da se aklimatizujem - zaključio je Đoković.

Bonus video:

00:30

Novak i Nik igraju tenis

(Espreso/Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.