Nadal želi da napadne Novaka, prethodno će morati do pobede protiv Fučovića! (foto/video)
Novak Đoković i Rafael Nadal, Foto: EPA/Etore Ferrari

situacija jasnija

Nadal želi da napadne Novaka, prethodno će morati do pobede protiv Fučovića! (foto/video)

Tako tvrdi španski list - Marka

Objavljeno: 12:50h
I K

Danima unazad aktuelna tema koja hara teniskim svetom jeste potencijalni duel između dva velika rivala Rafaela Nadala i Novaka Đokovića u drugom kolu Olimpijskih igara u Parizu.

Novak Đoković na meču prvog kola Olimpijskih igara u Parizu protiv Metjua Ebdena koga je savladao sa 2:0 (6:0, 6:1)
Novak Đoković na meču prvog kola Olimpijskih igara u Parizu protiv Metjua Ebdena koga je savladao sa 2:0 (6:0, 6:1)foto: EPA/DIVYAKANT SOLANKI

Svi ljubitelji ''belog sporta'' željno isčekuju njihov susret, a da li će do okršaja njih dvojice doći, to i dalje nije poznato.

''Kralj šljake'' kakvo ime nosi Španac, izjavio je da nije siguran da li će uopšte nastupati u singl konkurenciji na Igrama u Parizu i da je trenutno fokusiran na dubl čiji mu je partner Karlos Alkaras.

Karlos Alkaras i Rafael Nadal na meču prvog kola u dubl konkurenciji u okviru Olimpijskih igara u Parizu
Karlos Alkaras i Rafael Nadal na meču prvog kola u dubl konkurenciji u okviru Olimpijskih igara u Parizu foto: EPA/DIVYAKANT SOLANKI

- Ne znam, razgovaraću sa timom. Donećemo odluku koja je najbolja za nas kao ekipu, kako bismo imali najveće šanse da donesemo medalje Španiji. Da povećamo šanse da se to dogodi. Nekada je manje više. Sutra ćemo doneti odluku a li ću igrati ili ne, moram da razgovaram sa svima - iskreno će Španac.

Podsetimo, španski duo Rafa i popularni Karlitos savladao je argentinski par Maksima Gonzaleza i Andreasa Molteinia na stadionu "Filip Šatrije'' pred 15.000 gledalaca i tako se plasirao u osminu finala Olimpijskih igara u Parizu u dubl konkurenciji.

Rafael Nadal i Karlos Alkaras na meču prvog kola Olimpijskih igara u dubl konkurenciji u okviru Olimpijskih igara u Parizu
Rafael Nadal i Karlos Alkaras na meču prvog kola Olimpijskih igara u dubl konkurenciji u okviru Olimpijskih igara u Parizu foto: EPA/DIVYAKANT SOLANKI

Nadala očekuje singl meč prvog kola protiv Martina Fučovića od 13.30 časova na istom terenu gde je prethodno odigrao dubl sa svojim sunarodnikom Karlitosom.

Nikada se do sada nisu sastajali mađarski i španski teniser, tako da će to biti njihov prvi okršaj, ako Nadal naravno odluči da izađe na teren.

Martin Fučović na meču protiv Matea Beretinija na ovogodišnjem Vimbldonu
Martin Fučović na meču protiv Matea Beretinija na ovogodišnjem Vimbldonufoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Španac ima problem sa nogom koja mu je bandažirana, ali bez obzira što izgleda da nije 100 odsto spreman da se bori za što veći plasman na Olimpijadi, španska Marka uverava da je Rafa spreman za duel protiv Fučovića, kao i Novaka, ako prethodno savladala Martina, a tome svedoči i jedan snimak njegovog treninga, gde trenira punom parom sa najvišim intenzitetom.

Bonus video:

00:30

Novak i Nik igraju tenis

Espreso / Iva Krga


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.