Posle Olimpijskih igara u Parizu - završava veliku tenisku karijeru! (foto+video)
Novak Đoković i Endi Mari, Foto: AP

kraj...

Posle Olimpijskih igara u Parizu - završava veliku tenisku karijeru! (foto+video)

Došlo je vreme za penziju...

Objavljeno: 12:03h
I K

Januar, 2019. godine, mesec koji je totalno promenio tok karijere Endija Marija... tada je, morao da ugradi vaštački kuk, nakon čega nije ni upola teniser kakvog smo gledali u duelima protiv Novaka Đokovića i konkretno do pre nekih pet godina...

Endi Mari
Endi Mari foto: Juergen Hasenkopf / imago sportfotodienst / Profimedia

Povrede nakon operacije su ga dodatno sputale, nanizao je nekoliko propuštenih turnira, bio je primoran da odsustvuje duži vremenski period van terena... Bilo je pitanje samo vremena kada će reći ''zbogom'', profesionalnom tenisu...Propustio je Vimbldon ove godine zbog povrede, što ga je dodatno približilo tome da ozbiljno razmisli o okončanju karijere i, razmislio je - doneo je odluku, koja će zaboleti sve ljubitelje ''belog sporta''...

Endi Mari
Endi Mari foto: EPA/James Ross

Endi Mari objavio je da će se nakon predstojećih Olimpijskih igara koje će biti održane u Parizu - povući iz ''belog sporta''.

Britanac je to otkrio na zvaničnom Instagram proflu:

- Došao sam u Pariz na svoj poslednji teniski turnir ikada. Takmičiti se za Veliku Britaniju su bez premca bile najbolje nedelje u mojoj karijeri i ekstremno sam ponosan što to mogu da uradim još jedanpu - napisao je Mari u objavi na Instagramu.

Mari je u velikoj karijeri tri puta osvajao Grend slemove, u prepunoj vitrini koju krasi brdo nagrada poseduje i 14 zlatnih pehara osvojenih na Masters turnirima, jedno ATP finale, a ukupno 46 titula. U jednom trenutku je bio i prvi teniser sveta.

Njegove igre će nedostajati teniskoj javnosti, dueli sa Novakom, Federereom, Nadalom - mečevi koji su bili anali ''belog sporta'' u tom periodu, koji je trajao nekoliko godina... Svemu dođe kraj, pa tako i jednoj velikoj karijeri, kakva sigurno da jeste Endija Marija.

1 / 10 Foto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prisetimo se nekih najzanimljivijih duela Novaka Đokovića i Britanca.

Finale Ju-es opena 2012. godine

Finale Vimblodna 2013. godine

Finale Australijan opena 2016. godine

Bonus video:

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

Espreso / Iva Krga


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.