''Čuo sam neku buku i...'' - ovo je ludo!
Novak Đoković, Foto: Aaron Chown / PA Images / Profimedia

neverovatno

''Čuo sam neku buku i...'' - ovo je ludo!

Zaista, neverovatno...

Objavljeno:

Iskusni britanski teniser Den Evans je nakada bio i na rubu prvih 20 na svetu, ali sada je 59. i pokušava da se vrati u samo elitu svetskog tenisa. Probao je i da od Novaka Đokovića nešto nauči i svratio je do njegovog trening kampa u Španiji i tu je shvatio zašto je Đoković najveći teniser svih vremena. U autorskom tekstu u britanskim medijima je detaljno opisao kako izgleda dan Srbina i zašto smatra da je on najveći teniser ikada.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

- Jedna od mojih omiljenih teniskih uspomena su treninzi sa Novakom Đokovićem u Marebelji pre početka sezone. Zaista može mnogo da se pročita o njegovom načinu treninga, ali ono što me je šokiralo je radna etika koju ima. U nedelju uveče otišao sam do teretane kako bih svratio u saunu pre odlaska u krevet. Bilo je 21:30 i većina ljudi se već "gasila" i spremala za vikend. Čuo sam neku buku i to su bili Đoković i njegov trener koji su vežbali pilates. Taj momenat ga perfektno opisuje. On je jako pristojan momak, potpuna suprotnost njegovom imidžu negativca, ali nikada nisam sreo nekoga toliko opsednutog pobeđivanjem. To što je non stop posvećen je ono zašto je po mom mišljenju najveći teniser ikada - napisao je Evans.

Istakao je takođe iskusni Britanac da je tokom karijere Novak sve morao da radi bolje i duže od svojih najvećih rivala Rodžera Federera i Rafaela Nadala kako bi ga javnost prihvatila. Prema njegovom mišljenju na kraju je to uspeo i postao najveći ikada.

Novak Đoković
Novak Đoković foto: HENRY NICHOLLS / AFP / Profimedia

- Tokom karijere izgleda da Đoković mora sve da uradi malo više od drugih da bi se dokazao. Došao je na scenu kada je Rodžer Federer bio idealni sportista, a Rafael Nadal ultimativni ratnik. Oni su bili glavne zvezde tenisa i nije bilo mesta ni za koga drugog. Bili su komercijalni rudnici zlata i zato je Đoković izostavljan. Đoković nikad nije imao taj spektakularan život van terena jer je uvek bio fokusiran na tenis. Tiho je došao do rezutlata i sve ih je prestigao - rekao je Evans.

Engleski teniser koji je u karijeri najviše stigao do četvrtog kola grend slema zapravo je samo jednom igrao sa Novakom Đokovićem i pobedio ga je 2021. u Monte Karlu, ali sada ističe da će javnost, pogotovo u Britaniji, tek kasnije shvatiti koliko je Novak zapravo veliki.

- Sve nas je iznenadio kada se pojavio na Vimbldonu nakon operacije kolena i izgleda da je ponovo u fokusu. Izgleda smirenije i srećnije sa sobom. Ispalio je nekoliko hitaca ka publici, ali je to uradio, a da nije trepnuo. Ne postoji mnogo tenisera koji imaju samopouzdnje da kažu tako nešto i da ostanu pri tome. Ni u jednom momentu na Vimbldonu nije izgledao kao da je u problemu. Sa 37 godina on je 16 godina stariji od Alkaraza. Stvar sa veličinom u sportu je to što se uglavnom ne prepozna dok ne nestane. Sada gledamo poplavu pohvala za Endija Mareja. Jednog dana svi će zagledati iza i shvatiti koliko je dobar bio Đoković - završio je svoj tekst Danijel Evans.

Bonus video:

00:20

Melburn, Australijan open, navijači, tenis

Espreso / Mondo / Prenela: Iva Krga


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.