Alkaras zamalo zaboravio Novaka u govoru i onda mu se obratio najlepšim rečima (VIDEO)
Karlos Alkaras i Novak Đoković posle finala Vimbldona, Foto: James Marsh / Shutterstock Editorial / Profimedia

"to je neverovatno"

Alkaras zamalo zaboravio Novaka u govoru i onda mu se obratio najlepšim rečima (VIDEO)

Španac pohvalio Srbina

Objavljeno:
Veljko Petrović

Karlos Alkaras pobedio je Novaka Đokovića sa 3:0 (6:2,6:2 i 7:6) u setovima u finalu ovogodišnjeg Vimbldona.

Srbin se obratio gospodskim govorom posle meča gde je pohvalio Španca, a reč je onda dobio momak koji je odbranio trofej na Grend slemu u Londonu.

- Ovo je san za mene. Osvajanje ovog turnira, imao sam intervju sa 12 godina, rekao sam da želim da osvojim Vimbldon. Divan je osećaj igrati na ovom terenu - počeo je Alkaras.

Nastavio je u istom tonu.

- Bilo je 40:0, ali znao sam da sam tako daleko, Novak je sa druge strane. Znao sam da će juriti svoje šanse, trudio sam se da ostanem tamo, da jurim poene servisom. Bilo mi je teško jako pokušao sam da ostanem miran, ušlo se u taj-brejk i trudio sam se da igram najbolji tenis. Zadovoljan sam što sam uspeo to da rešim - kaže Alkaras.

Postao je tek šesti teniser u istoriji koji je odbranio pehar na Vimbldonu.

- Borim se, verujem. Zaista je sjajna stvar biti u tom društvu igrača koji su osvojili Rolan Garos i Vimbldon u istoj gorini. Novak je to uradio. Ne smatram sebe velikim šampionom još uvek. Trudim se da nastavim da gradim svoje putovanje - rekao je Alkaras.

Dobio je i pitanje o finalu Evropskog prvenstva u Nemačkoj, a od 21.00 u Berlinu se sastaju Španija i Engleska na Olimpijskom stadionu.

- Sa mojim timom ću da gledam. Ne znam šta će se dogoditi. Ja sam svoj posao uradio, ostalo je još da to urade i fudbaleri. Biće težak meč - istakao je Alkaras.

Na kraju je istakao da je zbog nervoze umalo zaboravio da čestita Đokoviću, pa se obratio svom rivalu.

- Čestitam Novaku i njegovom timu. Bilo je teških nekoliko nedelja za tebe, uradili ste neverovatan posao posle Rolan Garosa i operacije. Stigao si do finala, uspeo si da se osećaš fizički dobro, to je neverovatno. Pričao sam sa svojim timom da je neverovatno da si uspeo da igraš mečeve nekoliko nedelja posle operacije. Veliki respekt za tebe - zaključio je Alkaras.

Bonus video:

00:06

Miljan govori Jeleni: Novak ne može da trči

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.