Đoković zna ključ pobede protiv Karlosa Alkaraza, samo treba da ga okrene!
Novak Đoković, Foto: Mike Egerton / PA Images / Profimedia

napred, majstore

Đoković zna ključ pobede protiv Karlosa Alkaraza, samo treba da ga okrene!

Legenda dala detaljnu najavu velikog finala

Objavljeno: 09:38h

Niko nije davao previše šanse Novaku Đokoviću pred start Vimbldona.

Imao je niz loših rezultata, operisao je meniskus kolena, promenio je nekoliko važnih saradnika, ali evo njega u finalu londonskog Slema.

Čini se da teniska javnost priželjkuje ispisivanje novih stranica istorije na Centralnom terenu, a da je Karlos Alkaraz potpuno neočekivano dobio ulogu autsajdera.

Legendarni Šveđanin Mats Vilander izneo je svoje prognoze pred veliko finale.

- Novak je u mentalnoj prednosti iz prostog razloga jer razume Karlosa bolje sada nego pre godinu dana. Kada je Alkaras na vrhuncu igre, on je najbolji igrač kog ćemo videti u ovom sportu. Međutim, ako nije na maksimumu, Novak može da interveniše, diktira igru i okrene momentum na svoju stranu i to iskoristi - smatra Vilander.

Đoković i Vilander
Đoković i Vilanderfoto: CLIVE BRUNSKILL / Getty images / Profimedia

Šta može biti ključni adut?

- Servis je od ekstremne važnosti. Jer ako servirate precizno, sa Novakovom brzinom, on nije protivnik protiv kog želite da igrate - dodao je Mats.

Novak će želeti da skrati svaki poen.

- Mislim da će Novak razumeti da što su kraći poeni, to je bolje za njega. Što razmene budu duže, to Alkaras ima više vremena da razvije svoju igru. Novaka šansa je prosto da obori Alkarasa, jer je fizički jači od bilo kog od ovih mladih igrača u mečevima preko četiri ili pet sati.

Španac će morati da igra svoj najbolji tenis ako želi da odbrani titulu.

- Karlos je pokazao da je vredan vimbldonske titule jer igra svoj najbolji tenis kad mora, ali protiv Novaka nije dovoljno igrati najbolji tenis u 60 odsto meča, morate tako bar 80 posto inače nećete ga pobediti.

Mats Vilander
Mats Vilanderfoto: Profimedia

Nije video da Srbin ima bilo kakvih fizičkih poteškoća uprkos nedavnoj operaciji.

- Nisam video ni najmanju grimasu na njegovom licu. Nije odustajao ni od jedne loptice, veoma dobro se kretao do sada. Nosi steznik na kolenu. Nema nikakvog negativnog efekta. Mislim da mu to pomaže jer tako pojednostavljuje svoju igru, to ga hrabri da ide na kratke poene i dominira mečom, što mu ide na ruku protiv Karlosa - objasnio je Mats.

Za kraj je dao i prognozu ishoda nedeljnog finala.

- Za mene, Novak je najbolji igrač na travi na svetu po završetku karijere Rodžera Federera. Mislim da su šanse da trijumfuje u nedelju 51-49 - zaključio je Vilander.

Bonus video:

00:30

Novak i Nik igraju tenis

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.