"SVOJ KRST NOSIM ČASNO": Đoković ZGRMEO, spomenuo roditelje, Boga i Srbiju!
Novak Đoković, Foto: Marc Aspland/The Times / News Licensing / Profimedia

bravo, junače

"SVOJ KRST NOSIM ČASNO": Đoković ZGRMEO, spomenuo roditelje, Boga i Srbiju!

Nole, Srbendo!

Objavljeno: 12:35h

Novak Đoković nije samo najbolji srpski sportista ikada, već čovek od koga svako može nešto da nauči.

Zahvalan je roditeljima i Bogu na onome što je postigao i pokušava da uživa maksimalno u svojoj ulozi.

Srpski as je dobio jedno pitanje za razmišljanje nakon plasmana u četvrtfinale Vimbldona.

Čime bi se bavio da nije teniser?

- Oduvek sam nekako želeo da budem u sportu i otac mi je bio instruktor skijanja, pa je ušao u ugostiteljstvo. Majka mi je studirala DIF i ona je bila u sportu i oni su se tako zapravo i sreli na skijanju. Skijanje, fudbal i tenis su mi bili tri sporta glavna i košarku sam voleo i volim je i danas. Verujem da bi ostao u nekom sportu, ali možda u nekim drugim sportovima ne bi bio toliko dobar pa mi možda studirao pa bi pratio drugi smer životni - rekao je Đoković za "Sportklub" i nastavio:

- Sada me interesuju različita polja i oblasti života. Istorija me baš interesuje i geografija i lingvistika i to su nauke koje stvarno volim. Bog mi je ovo dao i jako sam zahvalan jer verujem da se sve u životu sa razlogom dešava. Potrudio sam se da poziv životni iskoristim da svoj krst nosim časno i predstavljam svoju zemlju i porodicu na pravi način. Da se odužim svojim roditeljima i ljudima koji su bili odmalena sa mnom, koji su me podržavali, sada moja supruga deca.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Mike Egerton / PA Images / Profimedia

Bilo je teških momenata, ali uz pravu podršku i motivaciju sve je lakše.

- Život se menja, život se akumulira, raste, razvija se. Čovek uvek može da gleda da li je čaša polupuna ili poluprazna. Ima dana kada je poluprazna, ali generalno sam toliko blagoslova dobio u životu i ne bih smeo da pomislim da je poluprazna. Tako da gledam da što više uživam u životu i pružam svoj maksimum ljudima oko sebe, tenisu, otadžbini - rekao je pa poentirao:

- Osećam da je moja uloga veća nego teniski teren, pogotovo sada tako da sam vrlo svestan i trudim se da to nosim na neki prikladan način i da inspirišem mlade i da pošaljem neke važne, dobre, suštinske, svrsishodne poruke za mlade ljude koji se ugledaju na mene. Da ukažem na neke negativne stvari u društvu i da ih usmerim na neke pozitivne. Ne volim da dajem savete, uvek volim da delim ono što sam ja doživeo, pa će se neko naći ko će da kaže da je to interesantno i da to može da upotrebi u svom životu.

Bonus video:

00:30

Novak i Nik igraju tenis

(Espreso sport/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.