Siner preveliki zalogaj za Kecmanovića! Kraj za Miomira na Vimbldonu!
Janik Siner, Foto: Glyn KIRK / AFP / Profimedia

atp

Siner preveliki zalogaj za Kecmanovića! Kraj za Miomira na Vimbldonu!

Na terenu se videla velika razlika u kvalitetu jednog i drugog tenisera

Objavljeno: 22:23h

Janik Siner savladao je Miomira Kecmanovića sa 3:0, po setovima 6:1, 6:4, 6:2 u okviru trećeg kola Vimbldona i tako se plasirao u narednu fazu Grend slema.

Prvi set nikako nije išao na ruku Kecmanovića. Siner je osvojio tri gema za samo osam minuta meča. Naš teniser je delovao kao da nije došao na meč. Italijanski teniser je osvojio i naredna dva gema i došao do rezultata 5:0, da bi Srbin uspeo da prekine crnu seriju i osvoji prvi gem u setu. Međutim, to je bilo sve od našeg tenisera, koji je naredni gem izgubio, i tako se obrukao - 6:1 za Sinera, glasio se je rezultat prvog seta.

Kecmanoviću je bilo jasno da što pre mora da se probudi, pa je tako osvojio prvi gem na svoj servis u drugom setu. Siner je do svog prvog gema u drugom setu došao rutinski. U trećem gemu drugog seta, Miomir se baš namučio, suočio se i sa brejk loptom, ipak, uspeo je da je spasi, i tako dođe do novog gema na svoj servis. Onda su oba tenisera čuvali svoj servis do rezultata 4:4, nakon čega Siner dolazi do brejka i vođstva od 5:4. Potom, naredni gem potvrđuje na svoj servis i osvaja i drugi set.

Miomir Kecmanović
Miomir Kecmanović foto: Zac Goodwin / PA Images / Profimedia

Janik Siner je na samom početku trećeg seta odmah došao do brejka, da bi potom svako čuvao svoj servis gem do rezultata 3:2, kada Italijan dolazi do još jednog brejka u trećem setu, a potom isti potvrđuje u narednom gemu. Sedmi gem trećeg seta, pripao je Janiku, koji je još jednom uspeo da napravi brejk protiv našeg tenisera i tako dođe do pobede i narednog kola Vimbldona.

Bonus video:

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

(Espreso/Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.