POSLEDNJI PLES: Teniski svet u suzama!
Đoković i Mari, Foto: Shaun Brooks / Actionplus / Profimedia

KRAJE JEDNE ERE

POSLEDNJI PLES: Teniski svet u suzama!

Emotivne scene na Vimbldonu

Objavljeno: 22:49h

Emotivno veče za sve ljubitelje tenisa! Endi Mari je odigrao poslednji meč na Centralnom terenu Vimbldona, pošto je poražen u dublu sa svojim bratom od australijskog para Hidžikata - Pirs sa 7:6 (8:6), 6:4.

Potom je upriličena oproštajna ceremonija, a ceo stadion je plakao zbog višestrukog Grend slem šampiona.

Tu je bio i Novak Đoković koji je došao da pozdravi svog velikog rivala i prijatelja.

Mnogi nisu mogli da zadrže suze, kao ni sam Endi kome je ovo sve jako teško palo nakon mučnih pokušaja da se vrati nakon povrede.

- Oni su bili u redu. Nisu bili najlakši momci da ih preskočite. Bio sam tako srećan što sam igrao u ovom periodu. Svi ljubitelji tenisa imaju sreće što su svedoci svega što su postigli. Bilo je neverovatno gledati šta su sve uradili. Neverovatno je bilo biti deo nekih mečeva na Grend slemovima tokom godina. Bio sam srećan što sam uspeo da prođem nekoliko puta u velikim trenucima. Kakvo vreme da budete na turu - rekao je Endi misleći na Novaka, Rafu i Rodžera sa kojima je činio "veliku četvorku".

Ranije danas, Đoković mu je odao priznanje ovim rečima:

Oproštaj Endija Marija
Oproštaj Endija Marijafoto: Zac Goodwin / PA Images / Profimedia

- Prvi put kada sam upoznao Endija imao sam 12 godina. Nikada nismo bili blizu na Turu, jer smo rivali, ali smo se uvek poštovali. Delili smo pozornicu mnogo godina. Naša putanja ka profesionalnom tenisu je slična. Nije mnogo toga delilo naše karijere. Igrali smo sjajne mečeve širom sveta. Mislim da je on jedini igrač protiv kog sam igrao u finalima svih Grend slemovima. Možda i Rafa, nisam siguran. On je uticao na moju karijeru mnogo. Ako je ovo njegov poslednji meč, tužno je što neće moći da završi u singlu. Ali igranje pored brata je verovatno i emotivnije. Želim mu sve najbolje. Ne bi me iznenadilo da se vrati ponovo. Neverovatan takmičar.

Bonus video:

00:26

Novak Đoković na terenu

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.