NOVAK ĆE PAMTITI OVAJ DAN! O OVOME ĆE SE PREPRIČAVATI - SVAKA ČAST, LEGENDO!
Novak Đoković, Foto: Shaun Brooks / Actionplus / Profimedia

neverovatno

NOVAK ĆE PAMTITI OVAJ DAN! O OVOME ĆE SE PREPRIČAVATI - SVAKA ČAST, LEGENDO!

Đokovića u utorak očekuje prvi meč na Vimbldonu

Objavljeno:

Nole se sprema za Vimbldon.

Najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković, izazvao je pažnju sportske javnosti odlukom da se takmiči na Vimbldonu, gde je do sada sedam puta osvojio šampionski pehar. Ova odluka je velike polemike, s obzirom na to da se Đoković ne nalazi među glavnim favoritima za osvajanje ovog prestižnog turnira. Nole će u prvom kolu igra protiv Čeha, Vita Koprive.

Novak Đoković
Novak Đoković foto: Zac Goodwin / PA Images / Profimedia

Đoković je uz Rafaela Nadala i Rodžera Federera definitivno obeležio jednu eru u tenisu koja će se teško ponoviti. Nole je osvojio čak 24 grend-slem titule, što ga čini rekorderom, a bio je do skoro prvi na ATP listi. Novak je na sebe najviše skrenuo pažnju 2011. godine kada je prvi put postao prvi na svetu i to 1. jula. Današnji datum za srpskog asa predstavlja posebno značenje.

Naime, osim što je 1. jula. 2011. godine prvi put postao prvi na ATP listi, istog datuma, 2014. godine vratio se na tron. Postoji očigledno neka simbolika Novaka i 1. jula. Sigurno će Đoković zauvek pamtiti po lepom ovaj datum. Ovaj Vimbldon za Đokovića biće od posebnog značaja, pošto nakon njega ubrzo kreću Olimpijske igre u Parizu, a to je jedini trofej u karijeri koji Nole nije osvojio, a sigurno ima ogromnu motivaciju.

Bonus video:

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

(Espreso/Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.