NEOČEKIVAN POTEZ JELENE ĐOKOVIĆ! Srbija u NEVERICI, uskoro ce izaći u javnost
Jelena i Novak Đoković, Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

zanimljivo

NEOČEKIVAN POTEZ JELENE ĐOKOVIĆ! Srbija u NEVERICI, uskoro ce izaći u javnost

Ovo nismo očekivali, šta kažete na to?

Objavljeno:

Na društvenim mrežama Jelena Đoković pohvalila se novim poslovnim poduhvatom, za koji inače kažu da je vrlo zahtevan i da traži izuzetno umeće.

Jelena Đoković pokazala je nedavno na društvenim mrežama trenutke iz studija gde je dala svoj glas jednom animiranom filmu.

Naime, Jelena je za jedan od likova pozajmila glas u animiranom filmu „U mojoj glavi 2“.

Jelena i Novak Đoković
Jelena i Novak Đokovićfoto: David Canales / Zuma Press / Profimedia

- Volim što postoje ovako korisni crtani filmovi ne samo za decu, već i za nas odrasle. Ko je gledao – zna o čemu pričam. Vrlo sam zahvalna što sam imala priliku da učestvujem - rekla je Jelena.Poznato je da glasove crtanim junacima kod nas i u svetu pozajmljuju velike glumačke zvezde. U Holivudu se na taj način stiče slava i zarađuje veliki novac.

Sinhronizacija crtanih filmova zahteva izuzetno veliko umeće i veštinu. Glumci koji rade sinhronizaciju moraju da imaju sposobnost da prenesu emocije, karakteristike i dubinu likova samo svojim glasom jer vizuelni aspekt lika u ovom slučaju nije prisutan ili je minimalan.

Jelena i Novak Đoković
Jelena i Novak Đoković foto: Printscreen/Instagram/jelenadjokovicndf

Potrebno je da glumac ima izražen smisao za interpretaciju likova, sposobnost da brzo i precizno reaguje na promene u scenariju ili režiji, kao i da uskladi svoj glas sa pokretima usana i izrazima lika.

Takođe, veoma je važna sposobnost da se glas prilagodi ciljanoj publici, što može značiti i različite stilove govora ili naglaske. Osim toga, onaj ko stoji iza lika u crtaću mora da ima dobru dikciju i kontrolu nad glasom kako bi svaka reč bila jasno razumljiva i emotivno uverljiva.

Ukratko, rad na sinhronizaciji crtanih junaka zahteva veliku profesionalnost i fleksibilnost, a Jelena je rešila da se oproba u tome i predstavi svoje manje poznate talente.

Bonus video:

01:17

Okupljeni igraju fudbal ispred ministarstva

(Espreso/Zadovoljna.rs/Prenela:Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.