GOTOVO! NOVAKOV KRAJ SNA zbog teške povrede!
Novak Đoković, Foto: EPA/MOHAMMED BADRA

kruna je skinuta

GOTOVO! NOVAKOV KRAJ SNA zbog teške povrede!

Da li se Novak može vratiti?

Objavljeno:

Najveći teniser svih vremena Novak Đoković, na veliku žalost čitave svetske javnosti, naroćito u našoj zemlji, zbog povrede kolena (meniskus), morao je da okonča Rolan Garos pre četvrtfinlnog okršaja u Parizu protiv Kaspera Ruda.

Iako je Novak bio prvi nosilac i najveći favorit u Parizu, Đoković ipak i pored velikih napora nije mogao da nastavi turnir.

Karlos Alkaras
Karlos Alkarasfoto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

To je iskoritio španac Karlos Alkaras koji je u finalu savladao Aleksandra Zvereva sa 3:2, po setovima (6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2) i tako skine krunu Novaku Đokoviću u glavnom gradu Francuske. Verovao je Novak i sanjao odbranu titule, ali sreće nije imao...

Ovo je prvi trofej za Španca na Rolan Garosu, a prethodno je osvojio Vimbldon i US open. Nedostaje mu još titula na Australijan openu kako bi objedninio sve Gren slem trofeje.

Podsetimo, Novak je branio tofej osvojen na Rolan Garosu iz 2023. godine, ali je usled velikog malera ostao bez šanse za novi trofej. Pariz sada ima novog teniskog kralja!

Đoković je u međuvremenu već operisan kako bi bio spreman za predstojeće Olimpijske igre u Parizu, krajem jula ove godine.

Bonus video:

00:20

NOVAK ĐOKOVIĆ PRED FINALE US OPEN: Igraću taj meč kao da mi je poslednji u karijeri

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.