BESRAMNI MATS: Vilander optužio Novaka da je sam KRIV za povredu?
Mats Vilander i Novak Đoković, Foto: CLIVE BRUNSKILL / Getty images / Profimedia

neverovatno

BESRAMNI MATS: Vilander optužio Novaka da je sam KRIV za povredu?

Šveđanin ponovo lupeta

Objavljeno:

Novak Đoković je rastužio svoje navijače i zbog povrede desnog kolena se povukao sa Rolan Garosa.

Njegova povreda je, nažalost, teže prirode i pitanje je kada će se, još uvek, najbolji teniser sveta vratiti na teren.

Novakovo odustajanje iz Pariza prokomentarisalo su konsultanti Eurosporta i legendarni teniseri Aleks Koreča i Mats Vilander.

Španac je priznao da je šokiran ovakvim razvojem situacije.

Aleks Koreča
Aleks Korečafoto: Victor Joly / AFP / Profimedia

- Šokiran sam, brani titulu, svetski broj 1, takav je borac, pokazao je da je tu u poslednje dve runde, mnogo je patio protiv Serundola i Musetija, nije igrao mnogo mečeva pre RG, i onda su se desile ove dve situacije. Juče je možda bilo dovoljno da završi meč tako zagrejan, ali teško je rizikovati, prvo Rud, pa onda i dalje, bilo je teško i morao je da donese ovakvu odluku očigledno - rekao je Koreča.

Sa druge strane, Vilander ističe da nije previđe iznenađen.

Mats Vilander
Mats Vilanderfoto: Profimedia

- Nisam šokiran, bio je itekako nezadovoljan, čuli smo komentare koje je dao na terenu, sunce je bilo, nakon kiše i vlage, bilo je mnogo klizavo - rekao je Šveđanin, a potom dao i pomalo čudnu izjavu.

- Moram da kažem da sam igrao na terenima gde je bilo vetra i vlage, tu je osećaj kao da igrate na betonu, a ne na šljaci, ne možete uopšte da klizate i nije bilo uopšte šljake. Temperatura se menja i to će se i dalje dešavati, i igra će biti brža i brža, i biće klizavije i kada igrate blizu linije kao Đoković, morate da budete sposobni da se zaustavljate naglo, to nije lako na šljaci i travi, to je nešto o čemu igrači trebaju da razmišljaju, što više budu razmišljali, više će se klizati - šokirao je Vilander, koji je između redova rekao da je Novak sam kriv za svoju povredu...

Bonus video:

10:50

OVE GODINE NAUČIO JE KAKO SE POBEĐUJE NOVAK, NIJE MOGLO TEŽE OD OVOG Teniski analitičar o Đokovićevom rivalu, ali I O POVREDI

(Espreso/Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.