"KADA ME SVI OTPIŠU, TAD SE ZAINATIM!" Nole citirao legendarne reči Kobija Brajanta (FOTO)
Slavlje Novaka Đokovića, Foto: Kyodo/Newscom / Newscom / Profimedia

POKLONITE SE NAJVEĆEM!

"KADA ME SVI OTPIŠU, TAD SE ZAINATIM!" Nole citirao legendarne reči Kobija Brajanta (FOTO)

Publika me je pogurala, to mi je bilo potrebno, kada su mi skandirali ime, osetio sam novu snagu i posle toga sam bio novi igrač, rekao je Srbin između ostalog

Objavljeno: 08:54h
Veljko Petrović

Novak Đoković pobedio je Lorenca Musetija u meču koji je završen malo posle tri ujutru i plasirao se u osminu finala Rolan Garosa.

- Pa, bio sam u problemu, svaka čast Lorencu što mi je učinio da mi bude neprijatno na terenu, u momentu nisam znao šta da radim, vraćao je lopte, trčao za svakom, nije bilo lako igrati sa njim u trećem i četvrtom setu, publika me je pogurala, to mi je bilo potrebno, kada su mi skandirali ime, osetio sam novu snagu i posle toga sam bio novi igrač i izgubio sam samo jedan gem do kraja. Jahao sam na tom talasu, od kraja 4. seta, neverovatan viner za pobedu. Hvala svima koji su ostali do 03.30, čuo sam da je ovo najkasniji meč na RG, drago mi je što sam deo istorije, rekao sam Musetiju da bude ponosan - počeo je Novak.

Nastavio je u istom tonu.

- Da, igrate razmene od 20+ poena, ko igra u 02.00 ujutru? Retko ko. Posebno kada Lorenco igra tenis života, bilo je tako teško, hladno, loptice nisu išle nigde, niste mogli da uzmete poene servisom. Fizički sam isterao sebe do kraja da bih pobedio - kaže Novak.

Nije želeo da priča o lošoj organizaciji zbog koje je meč završen tek u tri ujutru.

- Neću o tome. Imam mišljenje, ali ima boljih stvari o tome, pre svega o Lorencu, neke stvari mogu da se bolje organizuju. Ali mislim da ću morati da iskoristim sve svoje mlade gene da se oporavim - rekao je Novak.

Nahvalio je rivala protiv kog sad ima skor od pet trijumfa i jednog poraza.

- Publici hvala podržavali su Musetija do 2:2, hvala im na tome što su skandirali moje ime, to me je pokrenulo. Jedan gem sam izgubio, neverovatan meč, jedan od najuzbudljivijih u životu. Na mreži sam mu rekao da je bila uzbudljiva borba, nije lako izgubiti ovakve mečeve. Igrao je najbolji tenis u životu, ako nastavi, čeka ga blistava budućnost - jasan je Novak.

Osvrnuo se na to šta ga posebno motiviše - kada ga svi otpišu!

- Moja životna priča je da se zainatim kad me svi otpisuju, da pokazem od čega sam satkan, motiviše me što me ljudi otpisuju. Nisam završio. Kako kaže Kobi? Job finished? Not finished - zaključio je Novak.

Bonus video:

00:22

Trening Novak Đoković Košutnjak

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.