ZVUČI POZNATO: Međedović ponovio Đokovićev "greh", pa tražio Božiju pomoć!
Teniska reprezentacija Srbije, Foto: EPA/Richard Wainwright

TEŠKI DANI

ZVUČI POZNATO: Međedović ponovio Đokovićev "greh", pa tražio Božiju pomoć!

Razočarenje u prvom kolu Rolan Garosa

Objavljeno: 09:44h

Srpski teniser Hamad Međedović je poražen u prvom kolu Rolan Garosa od Flavija Kobolija sa 6:2, 6:3, 6:7 (2:7), 6:3.

Mladi Srbin je nakon poraza održao jako emotivnu konferenciju za medije.

- Ceo dan je bio težak, došli smo u klub oko 10, 11 ujutru. Napravili smo drugačiji plan, jedva smo se malo zagrejali pred meč, malo odtrenirali. Ovakvi uslovi mi, iskreno, nisu odgovarali. Teren je bio jako spor, bilo je hladno, to su uslovi koje ja ne volim. On je igrao na visokom nivou i zaslužio je pobedu. Mučio sam se kroz ceo meč, nisam uspeo da pronađem svoju igru. Servis mi nije radio tokom celog duela - rekao je Međedović na početku konferencije.

Nije mu bilo lako da kontroliše emocije, pa je u jednom momentu nastradao reket. - Bio sam napet od početka. Trudio sam se da ostanem miran, ali tu je eskaliralo... Imao sam brejk lopte, nisam ih iskoristio, nisam se suzdržao i reket je stradao. Flavija znam još od juniora, dugo, definitivno je iznenadio sve svojim nivoom, svaki udarac je mnogo popravio u odnosu na pre. Gledao sam ga u Ženevi, jeste me iznenadio i pokazao je da je igrač sa velikim kvalitetom - rekao je Međedović i nastavio:

Hamad Međedović
Hamad Međedovićfoto: Matthieu Mirville/DPPI/Shutterst / Shutterstock Editorial / Profimedia

- Svaki igrač se bori sa emocijama, svi želimo da pobedimo. Neko to bolje krije, neko gore. Mene su opet savladale emocije, na tome dugo radim. Smatram da je to sastavni deo sporta. Svi želimo da pobedimo.

U jednom trenutku je od glasno u toku meča prokomentarisao: "Potrebna mi je pomoć!"

Objasnio je kroz osmeh. - Božju! - nasmejao se 20-godišnji teniser, pa dodao: - Tražio sam neku Božju pomoć, mi svašta kažemo u toku meča, ali ja sam taj koji sebi treba da pomogne na terenu. Nakon sjajne 2023. godine, u 2024. mu ne ide kako je planirao.

Hamad Međedović
Hamad Međedovićfoto: /IPA / Sipa Press / Profimedia

- Jako težak početak godine za mene. Jak sam virus imao i zbog toga sam pauzirao dva-tri meseca. Nakon toga sam otišao u Indijan Vels i Majami, ali i tamo sam se mučio. I po povratku sam bio bolestan, ali sada je najvažnije da sam zdrav. Moram da nastavim da radim i da se nadam da ću biti još bolji.

Otkrio je i plan nakon Garosa. - Štutgart, pa pripreme za Vimbldon.

Možda će to biti prilika za iskork na Grend slemovima. - Daće Bog - zaključio je Hamad Međedović.

Bonus video:

00:11

Novak izlazi iz Urgentnog centra

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.