Strašne tvrdnje o Mihaelu Šumaheru!
Mihael Šumaher, Foto: Profimedia

POTRESNO

Strašne tvrdnje o Mihaelu Šumaheru!

Neurohirurg dao svoje mišljenje o stanju legende

Objavljeno: 10:59h

U medijima se i dalje spekuliše o tome da li je Mihael Šumaher prisustvovao venčanju ćerke Đine koje je održano na Majorki.

Iako više od deceniju nemamo informacije o zdravstvenom stanju legende Formule 1, malo je verovatno da je Šumaher bio na ovom događaju.

To tvrdi i ugledni finski neurohirurg Dr Jusi Posti koji je zadužen za odeljenje neurohirurgije i traumatske povrede mozga u Univerzitetskoj bolnici Turku (Finska).

- Ako je u njegovoj kući izgrađena bolnica, čini se da je on tu provodio većinu vremena - navodi Posti za list "Iltalehti", a prenosi "b92".

Finski lekar tvrdi da Šumaher na osnovu dostupnih informacija, ne vodi baš aktivan život.

- Sve ukazuje na to da se ne oseća dobro. Kao bolesnici na krevetu, većina ljudi postaje toliko slaba i nepokretna da ih više nije moguće izvući iz kreveta nakon toliko godin - tvrdi Posti, dajući medicinski argument o Šumaherovom mogućem stanju.

Mihael Šumaher
Mihael Šumaherfoto: Profimedia

- To sugeriše da je verovatno u istom stanju u poslednjoj deceniji. Sumnjam da se išta iznenada promenilo u ovoj fazi. Pacijenti oporavljaju ono što mogu da oporave do dve godine, a onda se obično utvrđuje nivo oporavka. U suštini, ove vrste pacijenata su u najboljem slučaju vrlo eksperimentalni modeli -kaže Finac o oporavku od trauma poput one koju je Šumaher doživeo.

Posti kaže da je pročitao da sedmorstruki svetski prvak komunicira očima.

- Postoji nekoliko posledica oštećenja mozga. Na primer, povreda može učiniti da pacijent ne želi da komunicira ni s kim osim sa svojom užom porodicom. Može se dogoditi i da niko osim njegove uže porodice ne može dovoljno da stimuliše pacijenta da komunicira na smislen način - dodaje finski lekar.

Bonus video:

05:30

FORMULA 1 SPEKTAKL U BEOGRADU ZA SAMO 4 DANA: Šampionski bolid stigao u Srbiju!

(Espreso sport/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.