Rasplakao se: Suze olimpijca koji je osuđeni pedofil, samo jedno je tražio!
Stiven van de Velde, Foto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

odbojka na pesku

Rasplakao se: Suze olimpijca koji je osuđeni pedofil, samo jedno je tražio!

Imao je šta da poruči svetu

Objavljeno: 09:10h

Stiven van de Velde (26) je holandski odbojkaš na pesku koji je učestvovao na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Parizu.

Tu ne bi bilo ništa čudno, da on 2016. godine nije osuđen na četiri godine zatvora nakon priznanja da je kao 19-godišnjak silovao devojčicu koja je imala samo 12 godina.

Iako je osuđeni pedofil, on se kvalifikovao za Ige u Parizu, a u prestonici Francuske nije naišao ni na malo lep prijem.

Publika je njega i saigrača izviždala prilikom svakog od četiri nastupa.

Udruženja za zaštitu žena su pre početka Igara pokrenule kampanju da mu se zabrani učešće na takmičenju u Parizu.

Onlajn peticija sa tim zahtevom sakupila je preko 100.000 potpisa, ali se pored svega Van de Velde takmičio na Olimpijskim igrama.

Ipak, on nije boravio u olimpijskom selu, već u privatnoj hotelskoj sobi, a sve vreme je imao pratnju trojice telohranitelja.

Van de Velde je sa svojim partnerom učešće na OI završio u osmini finala, a pred Evropsko prvenstvo u Hagu obratio se javnosti.

- Rekao sam sebi da možda ne bih trebalo da idem u Pariz. Napravio sam strašnu grešku pre deset godina i moram s tim živeti. Ali povređivati ljude oko mene, poput mog saigrača Metjua, supruge i deteta, jednostavno je previše. To me nateralo da se zapitam, da li je sve ovo vredno toga? Molim vas, ostavite moju porodicu na miru - izjavio je on u suzama.

Van de Velde tvrdi da je kontakt sa maloletnom devojčicom iz Engleske započeo nakon što ga je ona "dodala" za prijatelja na Fejsbuku.

Stiven van de Velde
Stiven van de Veldefoto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Iako je bio svestan njenih godina, ubzo je otišao u Englesku. Tamo ju je opio i čak tri puta silovao, kako je kasnije ona izjavila.

Holanđanin je nakon toga izručen Engleskoj, a na suđenju je priznao nedelo za koje je dobio četiri godine zatvora.

Stiven je poslat na izdržavanje kazne u Holandiju, a tamo mu je kazna smanjena jer je delo, u skladu s holandskim zakonom, prekvalifikovano u "seksualni čin koji narušava društvene norme".

On je iz zatvora pušten posle samo 13 meseci, a nesrećna devojčica je nakon gnusnog čina trpela velike psihičke probleme, a nekoliko puta je pokušala i da se ubije.

Bonus video:

01:20

HUMANITARNI TURNIR NA MAGLIĆU: Odbojka na pesku za Stefana! VIDEO

(Espreso/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.