Čeka nas spektakl: Srbija dobila rivala u finalu Olimpijskih igara!
Nikola Jakšić, Foto: Andreas SOLARO / AFP / Profimedia

opa

Čeka nas spektakl: Srbija dobila rivala u finalu Olimpijskih igara!

Ovo se čekalo

Objavljeno: 21:05h

Vaterpolisti Hrvatske su se plasirali u finale Olimpijskih igara pošto su u polufinalu slavili nad Mađarima rezultatom 9:8. Za zlato u Parizu će se boriti sa Srbijom!

Srbija je u prvom polufinalu bila bolja od Amerike, te sebi obezbedila okršaj za najsjajnije odličje. "Delfini" su željno iščekivali rivala i konačno su ga dobili – boriće se sa Hrvatskom za zlato.

Loren Fatović
Loren Fatovićfoto: Andreas SOLARO / AFP / Profimedia

Od samog starta moglo se videti od kolikog je značaja ovaj susret. Videli smo dobro organizovane napade i jedne i druge selekcije, počelo je tvrdo ali je Mađarska uspela da se preko Janoš Fekete i Martona Vamoša odlepi na +2 – 3:1.

Nije dugo trajalo to vođstvo, Hrvati su popravili odbranu i počeli takođe da koriste igrača više, te su uz maestralnog Fatovića uspeli da se izbore za egal – i to nakon četiri i po minuta bez pogotka!

"Barakude" su u vođstvo prešle tek na kraju druge četvrtine. Fatović je nastavio da "rešeta" i postigao čak pet golova od ukupnih sedam koliko su Hrvati postigli za 16 minuta.

Nisu se predavali Mađari, uspevali su da realizuju napade, ali ih je brojčani minus odaljavao od mogućeg izjednačenja. U trećem kvartalu je viđeno mnogo grešaka na obe strane, Mađari su čak promašiuli i peterac (Krstijan Manhreč) i koliko god se trudili da stignu taj minus od dva gola, "barakude" im to nisu dozvoljavale – tačnije Luka Bukić. Mirisalo je sve na dramu nakon što je za 9:8 na četiri miniuta do kraja pogodio pogodio Adam Nađi. Ipak, umeli su da se brane Hrvati, Mađari su pak u nervozi i brzini pravili niz grešaka u napadu i samim tim "pali" u finišu.

Finale između Srbije i Hrvatske na programu je u nedelju od 14 sati.

Bonus video:

40:35

USIJANJE DANA 10.08.2021. VATEROPLISTI LAZIĆ, DEDOVIĆ, RAŠOVIĆ I STRELAC MIKEC: OLIMPIJSKE IGRE U BOJAMA SRBIJE

(Espreso/B92/Preneo: A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.