Zlatna Zorana Arunović u Beogradu: "Neku drugu medalju možda ne bih mnogo pamtila..." (Foto)
Zlatna Zorana Arunović u Beogradu, Foto: Starsport©

EMOTIVNE REČI

Zlatna Zorana Arunović u Beogradu: "Neku drugu medalju možda ne bih mnogo pamtila..." (Foto)

Naša dama "obrnula je igricu" pošto je došla do jedinog odličja koji joj je nedostajao u bogatoj karijeri

Objavljeno: 07:33h
Veljko Petrović

Zorana Arunović u noći između četvrtka i petka sletela je u Beograd nepuna dva dana pošto je sa Damirom Mikecom osvojoila zlato na Olimpijskim igrama.

U Parizu su bili najbolji u kategoriji vazdušnji pištolj 10 metara. Njen kolega je promenio plan i odlučio da ostane još nekoliko dana u prestonici Francuske.

Zorana Arunović i Damir Mikec
Zorana Arunović i Damir Mikecfoto: EPA/VASSIL DONEV

Želja mu je da pruži podršku ostalim sportistima, dok je Zorana doputovala u društvu sestre i ujedno trenera Jelene nekoliko minuta iza ponoći.

- Sad sam u avionu po prvi put ostala sama. Dva i po sata. Bilo je emotivno. Salvetom sam brisala suze. Emotivan let od Pariza do Beograda. Kolega Mikec je rekao da je to oko pola kilograma. Ja sam mislila da pričam o ovom kamenu (pokazuje na medalju). Koja je težina kamena koji je pao sa leđa? Neprocenjiva - počela je Zorana.

Sestre Arunović u Beogradu
Sestre Arunović u Beogradufoto: Starsport©

Opisala je i kako je provela noć pre finala u miksu.

- Bilo je to jedna topla noć, bez klime. Spavala sam od 1 do 4 ujutru. Više nisam mogla. Pošto ni moja sestra nije spavala, pozvala sam je i otišle smo da šetamo po selu. Nije selo bilo veliko, obišle smo ga za tri minuta

Zlatna Zorana Arunović u Beogradu
Zlatna Zorana Arunović u Beogradufoto: Starsport©

Osvrnula se i na pripremu pred borbu za zlatno odličje.

- Neko bi rekao da je pobeda bila rutinska, ali nikako nije bila. Ono što karakteriše Damira i mene to je - klasa! Kada ja nisam bila dobra, on je preuzimao ulogu lidera i obrnuto. Bilo je zahtevno. Za mene koja sam na 4. igrama i koja juri medalju ovako dugo - hvala Jeleni koja je tu bila da me vraća na put. I psihologu Đorđu Ćurčiću koji su mu pomogli da se "iznivelišem" da odradim sve kako treba.

Zlatna Zorana Arunović u Beogradu
Zlatna Zorana Arunović u Beogradufoto: Starsport©

Da li je to bio jedan od načina da se nosi sa pritiskom i kako se uopšte borila sa njim?

- Uh, zanimljivo pitanje. Da li je koketiralo sa srčanim udarom? Da li sam ja koketirala? Daleko, ali da je potrajalo bilo bi bliže. Da li bih promenila nešto? jedino da bude lagodnija, ali nema draži da se pobedi sa 16:14. Ovo je sjajan prikaz našeg sporta, kako treba da izgleda finale. Mi smo izgubili, mogli smo da se predamo i nismo, pa smo stigli, pa opet gubili, pa imali meč poen, i opet se nismo predali. Osim ove medalje treba da se dobije medalja za otpornost. Da li bih nešto promenila? Neku drugu medalju možda ne bih mnogo pamtila.

Zlatna Zorana Arunović u Beogradu
Zlatna Zorana Arunović u Beogradufoto: Starsport©

Turski miks je u jednom trenutku vodio 8:2 i njena njena sestra Jelena pozvala tajm-aut. Šta joj je na njemu rekla?

- Ja nisam primetila da smo izgubili dva hica za po 0,1. Bila sam fokusirana šta ja radim, nisam znala da su oni to dobili za po 0,1. Dva puta nam je prišla, osim na jednom mimu što je pisalo “nisam ti ništa danas sela Slavice”. Samo sam rekla da ne mogu da smirim taj pištolj, ali moram znati šta mi je rekla.

Sestre Arunović u Beogradu
Sestre Arunović u Beogradufoto: Starsport©

Osvajanjem zlata došla je do jedinog odličja koje joj je nedostajalo i "obrnula je igricu." Zato se postavlja logično pitanje - šta dalje?

- Sada dolazi na red pas. Kroz dve nedelje će da bude tu i moj pas, tako da videćete na Instagramu. Ali da, drago mi je da si ovo pomenula, ja sam sada stvarno sve osvojila. Bila mi je želja da kada budem na kraju karijere, da mogu da završim, da je krug pun. Ja, Zorana Arunović, sam prvakinja Evrope, sveta, svetska rekorderka i olimpijska šampionka. Sada sam mirna! Da me ne shvatite pogrešno, ovo ne znači da ću da završim karijeru. Izdržali smo, moglo je da ne bude ovako, naježim se kada pomislim, bilo je sreće… Sreću ne priznajem, ali je fortuna bila na našoj strani. Sve je to imalo smisla. Mislim da smo uradili sve, Sandra Perković je rekla da je radila kao konj i žao joj je što je bila peta, a ja sam radila kao konj sa tobom i žao mi je što nismo bili to - to u singlu, ali ova medalja je pokazala da ima sve smisla. Svi ti treninzi, sati koje smo proveli su imali smisla.

Zlatna Zorana Arunović u Beogradu
Zlatna Zorana Arunović u Beogradufoto: Starsport©

Ali ništa od ovoga, kako kaže, ne bi bilo moguće bez pomoći sestre Jelene.

- Mi kao sportisti često dobijamo aplauze, a mislim da njih dvoje ne dobijaju. Kad god imam priliku, gledam da oni dobiju zasluge. Da njih nema, ne bi bilo ni nas dvoje. Kad god se baci fokus na sportistu, uvek treba imati u vidu da neko ima ko je zaslužan za to - zaključila je Zorana.

Sestre Arunović u Beogradu
Sestre Arunović u Beogradufoto: Starsport©

Stoga je reč prepustila svojoj sestri Jeleni.

- Da damo konferenciji ozbiljniji ton, ja sam to doživela emotivno. Idete na takmičenje, znate da vam to nedostaje. Radili smo kao da će da se desi, uvek su veće šanse da ne uspete, nego da uspete. Nivo performansi je bio obećavajući, a zauzimala je prvo mesto na rang listi pre odlaska. Svaki trener zna kada počne sumnja, preispitivanja, uvek smo bilo zajedno, stisli se kao tim, zajedno radili i uspeli da u miks timovima osvojimo dugo očekivanu, zlatnu medalju. Ja sam sanjala da nije gotovo, presekla sam se, rekla sam da jeste. Ovo što smo pokazali u borbi za zlato je bila najbolja predstava koliko je zanimljiv streljački sport. Ovako treba da izgleda finale OI. Poslednji hitac je odlučio ko je najbolji na svetu - prisetila se Jelena.

Bonus video:

00:24

Zorana Arunović sletela u Beograd

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.