"Sledeći meč nam sve na svetu..." Dušan Mandić iskren posle mučenja protiv Japana
Dušan Mandić, Foto: Starsport©

VATERPOLO

"Sledeći meč nam sve na svetu..." Dušan Mandić iskren posle mučenja protiv Japana

"Delfini" trijumfovali na jedvite jade, a raduje sedam golova jednog od naših najboljih igrača, a čak četiri u poslednjoj četvrtini

Objavljeno:
Veljko Petrović

Vaterpolo reprezentacija Srbije u podmlađenom sastavu došla je na Olimpijske igre u Parizu, a neka nova geneacija u prvom kolu je savladala je Japan.

"Delfini" su bili bolji sa 17:16, trijumfovali su na jedvide jade, a raduje sedam golova Dušana Mandića, a čak četiri u poslednjoj četvrtini.

Dušan Mandić
Dušan Mandićfoto: Beta

- Jeste, vrlo neugodan Japan, znali smo da će nas čekati teška utakmica, doduše, mislili smo da ćemo je prelomiti u trećoj ili četvrtoj četvrtini. Nisu se dali, vraćali su se, iako smo dva puta imali plus tri. Nimalo nisam zabrinut, ovo je reprezentacija koja igra potpuno atipičan vaterpolo, nisu merilo ni naše odbrane, ni naše igre. Prva je utakmica na Olimpijskim igrama, to nosi teret, mnogim momcima je ovo prvi meč na Igrama. Ovo se zaboravlja, fokusiramo se na sledeću utakmicu, koja je Australija. Ni ja nisam imao ovakvo otvaranje, mngi su mislili da ćemo lakše pobediti, a na kraju su svi navijali za Japan, ali meni je bilo zanimljivo - rekao je Mandić.

Dušan Mandić
Dušan Mandićfoto: Luka Stanzl / Pixel Media / Profimedia

Naredni rival u drugom kolu B grupe je Australija u utorak od 10.30.

- Neugodan protivnik, igrali smo sa njima na pripremama, moramo ući skoncentrisano u meč, jaki su fizički, puno plivaju, moramo ući istom merom. Najbitnije da smo upisali pobedu i to da smo tako otvorili Olimpijske igre. Sledeći meč nam je sve na svetu, idemo da se odmorimo i da pogledamo ostale mečeve, pre svega tu utakmicu Španije i Australije, znam da su Španci pobedili, ali ne znam koliko. Nije lako nikako pobediti, svi su došli spremni i svi žive svoje snove dok traju Olimpijske igre. Nema razloga za brigu, popravićemo se i pokušati da popravimo igru. Ovo je turnirski sistem, osam mečeva, znamo kako treba - zaključio je Mandić.

Bonus video:

03:39

Nikola Rađen pratio finalnu utakmicu na Olimpijadi sa decom iz vaterpolo kampa!

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.