Milorad Čavić otkrio strašnu istinu: Ćutao je 20 godina
Milorad Čavić, Foto: Starsport©

šok

Milorad Čavić otkrio strašnu istinu: Ćutao je 20 godina

Reči koje će podići veliku buru u javnosti

Objavljeno: 22:45h

Srpski plivač Milorad Čavić podsetio se nepravde koju je doživeo na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. kada mu je zlatna medalja praktično ukradena i dodeljena Amerikancu Majklu Felpsu.

Ovo je definitivno bila jedna od najvećih grešaka u istoriji sporta i Olimpijskih igara, a "jedna stotinka" je Felpsu donela pobedu u disciplini 100 metara delfin.

Vicešampion iz Pekinga je podelio šokantne detalje iz olimpijskog sela.

- Nikada nisam ništa loše mislio o Felpsu. Nije on taj koji je odlučivao ko je prvi pipnuo zid. Nije on problem, već „Omega“, njegov zvanični sponzor, sponzor koji vlada svetom plivanja. Moram da navedem jedan primer iz olimpijskog sela 2004. godine. Tada su pitali plivače: „Kada biste mogli da se dopingujete i osvojite zlato i da vas ceo svet zove šampionom do kraja života, ali pod jednim uslovom - da živite još 10 godina, da li biste to uradili?“ Fascinantno je da je 76 odsto ljudi potvrdno odgovorilo. Znači, oni ne bi imali problem da ih ceo svet naziva šampionima, iako su svesni da su taj isti svet prevarili. To je meni strašno - kazao je osam godina kasnije Čavić za "Sportlal".

Milorad Čavić
Milorad Čavićfoto: Starsport©

O toj temi je rekao još samo dve rečenice.

- Opet, što se Felpsa tiče, jedino ga pitam šta bi bilo da nema toliko medalja koliko ih ima? Da mu je upravo ta iz Pekinga jedna jedina koja mu krasi zid i da zna da ju je dobio zahvaljujući svom sponzoru, kako bi se osećao?

Bonus video:

05:17

NOLE MORA DA PROMENI JEDNU STVAR PRED OLIMPIJSKE IGRE Teniski analitičar: Protiv onakvog Alkaraza NIJE IMAO NIKAKVE ŠANSE

(Espreso sport/Sportal/Tanja Ćulafić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.