Vučić uručio zastavu sportistima Srbije koju će nositi na OI uz jasnu poruku!
Aleksandar Vučić, Foto: Printcreen/TV Pink

pariz 2024

Vučić uručio zastavu sportistima Srbije koju će nositi na OI uz jasnu poruku!

Bio je jasan predsednik države

Objavljeno: 10:29h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u 10 časova je primio sportiste i članove olimpijskog komiteta Srbije i tom prilikom uručio je državnu zastavu koju će ponosno nositi na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Iskoristio je priliku Vučić i da im se obrati, te je rekao sledeće:

- Mogli ste da imate odmore kao svi u zemlji, da provedete vreme sa najbližima i da živite lepše u prethodnih mesec dana, ali ste sebe žrtvovali da biste doneli nešto veliko svojoj zemlji. Nema veće časti od toga. Mi ćemo sa strepnjom i nadom da pratimo svaki vaš nastup. U tekvondou, rvanju, džudou, boksu, košarci, odbojci, vaterpolistima... Na strelce neću da vršim veći pritisak, dodatno sam to uradio u poseti. Hoću da kažem veliko hvala i da se nadamo - rekao je Vučić i dodao:

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučićfoto: Printscreen/RTS

- Ako postoji još neka obaveza, ujutru će biti uplaćeno sve za najbolje uslove. Dan nako što osvojite medalju, mi ćemo svoje obaveze izvršiti. Za zlato 200.000 evra, samo nekoliko zemalja je ispred nas. Mislim da će ova prva košarkaška utakmkica sa SAD da obori sve rekorde, ali nećete verovati kada vidite i brojeve za sve ostale sportiste. Koliko će Srbija da vas bodri. Nadamo se dvocifrenom broju medalja. Čak i da ne donesemo nijednu, mi ćemo da vas volimo, poštujemo, pozdravimo, jer znamo da ste dali sve za svoj narod. Hvala na posvećenom radu i čast mi je da mogu da vam uručim zastavu slobode, jednog nevelikog po broju i teriroriji naroda, ali velikog po ponosu, slobodarskoj tradiciji i želji za pobedom. Hvala i živela Srbija.

Amalije sportistima koji će nositi zastavu na OI, Maji Ognjenović i Dušanu Mandiću, uručio je predsednik Olimpijskog komiteta Božidar Maljković.

- Voleo bih da Pariz bude praznik za naše sportiste, da uzmemo što više medalja. Kad sam kod predsednika Vučića otišao prvi put, a on je želeo da budem na ovom mestu, razmišljao sam da li da nastavim da budem trener. rekao sam: "Aleksandre, ja nikad neću da tražim nešto za sebe, jer ti nemaš šta da mi daš što ja već nemam". Kad god dođem, tražiću pare za sportiste. A zašto ovo kažem? Kad god sam došao, dao je više nego što treba. Ja to pričam od Skoplja do Ljubljane. Zemlja koja da 20 miliona za godinu dana, koja pravi stadione, atletsku stazu, scvemirski brod u košutnjaku, Ekspo, zemlja koja u svojim redovima ima najveće šampione Evrope i sveta, treba da bude ponosna na svoje sportiste. Hvala državi na razumevanju, posebno predsedniku - rekao je Maljković.

Javnosti se obratila i Maja Ognjenović.

- Čast je biti predvodnik ovakvog OI tima koji ima više članova nego pre. Posebnu zahvalnostu u ime celog tima dugunjemo državi koja je svih ovih godina omogućavala najbolje uslove. Hvala ministru sporta, savezima koji su bili tu kad je najpotrebnije. Svi detalji su ove godine bili na najvišem mogućem nivou kako bi se najboje moguće pripremili. Nadam se da ćemo uspeti da nadmašimo naše uspehe iz Tokija i da ćemo na tom putu imati bezrezervnu podršku kao što je bio slučaj svih ovih godina - rekla je Maja Ognjenović.

Bonus video:

02:40

NIKOLA RAĐEN UČI DECU DA IGRAJU VATERPOLO

Espreso / Iva Krga


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.