Maja Ognjenović otvorila dušu: Ovo ne može da se meri ni sa čim...
Maja Ognjenović, Foto: Starsport©

emocije samo kuljaju

Maja Ognjenović otvorila dušu: Ovo ne može da se meri ni sa čim...

Ostvario joj se životni san

Objavljeno: 19:53h

Legendarna srpska odbojkašica Maja Ognjenović nosiće zastavu Srbije na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu.

Pored nje biće i proslavljeni vaterpolista Dušan Mandić.

Maja je bila gošća emisije "Novi dan" na televiziji N1 i otkrila na koji način je saznala tu vest.

- Veoma neobično. Bili smo na prijateljskim utakmicama u Italiji. Posle druge utakmice, u svlačionici, Tijana Bošković mi je prva priskočila u zagrljaj sa čestitkama i ostatak ekipe. Iskrena da budem, nisam znala ni tada. Vest još nije bila stigla do mene. Verovatno su one to negde pročitale - rekla je Ognjenović.

- Emocije.. Da ne pričam. Jedno veliko uzbuđenje, izuzetna čast i moram da prizna evo od tada sijaset poruka, čestitke.. Mislim da još nisam ni svesna kolika mi je čast ukazana - dodala je srpska odbojkašica.

Ovo će biti njene poslednje Olimpijske igre.

- Na stranu to što će sa neke lične strane Olimpijske igre za mene predstavljati posebno takmičenje, što Igre same po sebi i jesu, posle dugog niza godina došao je i taj trenutak u kome ću reći zbogom nacionalnom dresu. Ali, opet, taj događaj ne mogu da poredim sa činjenicom da ću ipak biti nosilac zastave. Verujte, taj ponos i to uzbuđenje i ta čast koja mi je dodeljena ne može da se meri ni sa čim. Lepo je što se uklopilo da bude sa ovim mojim oproštajem tako da verujem da će biti puno emocija. Još i ako rezultat bude onakav kakav očekujemo onda će to biti pravi završetak - rekla je Ognjenović.

Maja Ognjenović
Maja Ognjenovićfoto: Starsport©

Srpske odbojkašice igraće za medalju koja im nedostaje – olimpijsko zlato. I nadaju se da je ovo ta godina.

- Nadamo se, naravno. Osim što je to medalja koja nam nedostaje, mi smo kao reprezentacija uvek imali najviše moguće ciljeve i ambicije. Konkurencija nam ne ide na ruku, u smislu da ima šest apsolutno podjednakih timova koji će konkurisati za sve tri mdealje, ali ja verujem da mi imamo i mentalnu i fizičku snagu da dođemo do ostvarenja naše najveće želje tako da se nadam da će 11. avgust za nas biti najlepši mogući dan i završetak finala - istakla je Ognjenović.

Kakva je atmosfera u timu?

- Atmosfera je kod nas uvek sjajna. Ove pripreme su bile možda i najkraće u odnosu na prethodne godine jer nam je fokus stvarno bio samo na Olimpijskim igrama. Ovo takmičenje koje je prethodilo Igrama, Ligu nacija, čini mi se nas sedam nije ni igralo baš iz tog razloga kako bismo se na najbolji način pripremili, odradili dvonedeljne pripreme na Kopaoniku. Krenuli smo sa pripremnim utakmicama, što nas posebno raduje jer se tu vidi prava slika i forma ekipe i 23. jula prvim letom iz Beograda letimo za Pariz i to sa velikim nestrpljenjem očekujemo - zaključila je Ognjenović.

Bonus video:

01:11

Devojčica se sprema za OI 2032 godine

(Espreso sport/Sportklub/N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.