Pešić, Bogdanović i Dobrić jednoglasni: Zajedništvom do medalje na OI u Parizu - selektor "pecnuo" Amere za kraj
Svetislav Pešić, Foto: Starsport

dobrodošli

Pešić, Bogdanović i Dobrić jednoglasni: Zajedništvom do medalje na OI u Parizu - selektor "pecnuo" Amere za kraj

Objavljeno: 13:58h
Završeno
13:55h

Doček za sve srpske olimpijce zakazan je za utorak od 20 časova na balkonu Skupštine kada će Srbija pozdraviti svoje šampiona!

13:38h

Za kraj konferencije je selektor upitan da li se slaže sa Gordonom Herbertom da je meč Srbije i Nemačke bio vredan zlata?

- Slažem se sa njim, apsolutno. On je čovek koji je skroman u velikoj zemlji, veliki je stručnjak i gleda to iz svog nekog ugla i da se to sada ne shvati pogrešno mislim da je Nemačka, posle svega što se desilo, trebalo da igra u finalu jer su oni zaslužili da budu tu u finalu na svoj neki način i ja se slažem sa tim - rekao je Pešić. - I mi se slažemo - dodao je Bogdanović na kraju obraćanja.

Izmena: 13:56h
13:35h

Ognjen Dobrić je govorio koliko je bilo teško pripremiti meč za bronzu nakon poraza od Amerikanaca.

- Bilo je jako teško fizički i mentalno pripremiti se za tu utakmicu, ali pored svih problema i poteškoća u glavi nam je bila samo medalja. Znali smo da igramo protiv Nemačke i šta treba da uradimo, a znali smo i da imamo kvalitet da pobedimo i to pokazali dobrom utakmicom pa došli do medalje što je i bio cilj. Imali smo to u sebi da nađemo dodatnu energiju i sve što smo zacrtali i drago mi je da smo uspeli.

13:34h

Kapiten Srbije je još jednom apostrofirao zajedništvo:

- Ne znam šta bih dodao. To zajedništvo, to nije odjednom nastalo već se gradilo kroz poštovanje na utakmicama, treninzima i taj rispekt među nama... Svi su stavili tim ispred sebe i taj neki cilj pa ni mi sami nismo znali naše domete, ali smo znali da su visoki i verovali smo u to i to nam je bila ogromna motivacija na svakom treningu, sastanku, kao što sam i rekao i trudili smo se da što više vremena provedemo zajedno.

13:28h

Selektor Srbije je sumirao utiske i odao veliko priznanje svojim igračima za partije i zajedništvo.

- Taj naš put nije uvek bio lagan jer je za velike stvari u sportu potrebno mnogo odricanja, prolazi se puno prepreka i mislim da je ekipa napravila atmosferu... Ne ono što biste vi da čujete, već pričam o zajedničkom putu do cilja. To je ekipa koja je generacijski građena, 7 ili 8 igrača su iz iste generacije. Nema slučajnosti u sportu, oni su zajedno prošli selekcije na čelu sa malo starijim Bogdanom i momcima koji su malo mlađi kao Petrušev ili Nikola Jović. Ekipa sastavljena od iskustva, znanja i mladosti i ja sam ponosan na njih. Najveću sreću doživljavam što sam radio sa njima jer su napravili takav balans između sebe i bilo je teško da se izdrži, a oni su uspeli. Nije samo talenat već i mentalni sklop i izdržljivost. Te dve, tri utakmice iz Pariza... To nikada nije bilo. Sve je bilo teško i izazovno. Ovo je bio najbolji turnir u istoriji i ja sam to pre početka i rekao.

- Sve je bilo teško i izazovno. Ovo je bio najbolji turnir u istoriji i ja sam to pre početka i rekao. Najbolji igrači iz čitavog sveta su tu. 12 najboljih iz NBA su došli na turnir i bio je to izuzetno kvalitetan turnir, napraviti uspeh je bilo nemoguće bez tog javnog duha koji je vladO među igračima i tog fokusa koji je bio pre, tokom i nakon utakmice i sve da bi se stiglo do cilja za šta je trebalo izdržati mentalnom snagom. Ja moram javno da im čestitam i da im se zahvalim i što su meni pomogli jer sam i ja tu da njima pomognem. I smatram da je ovo jedan ogroman uspeh i to ne samo rezultatski nego načinom na koji smo stigli i završili turnir u Parizu - rekao je Pešić.

13:25h

Bogdanović i Pešić su se za početak zahvalili na podršci.

- Zahvalio bih se svima na podršci, pre svega našoj porodici jer su bili tu oko svih nas i svima su najveća podrška. Napravili smo takvu atmosferu, od početka se to gradilo i neka novija ekipa je to sve gradila, tako da ovo leto možemo da budemo zadovoljni rezultatom - rekao je Bogdanović, a Pešić dodao:

- Pošto nema ozbiljnih pitanja. Zahvalio bih se svima na podršci u Parizu koju smo osetili od naših navijača i to je nešto što nas posebno raduje jer su to ljudi koji vole i poznaju košarku i ne žive samo od košarke već za košarku. To je za nas zadovoljstvo.

13:22h

Kako je izgledala proslava u Parizu? Bilo je prvo pitanje srpskih medija na konferenciji...

Selektor je u svom stilu ispalio: Da li je to najvažnije pitanje? Ako jeste da ustanemo i da nastavimo dalje?

13:21h

Počinje konferencija za medije. Govoriće Svetislav Pešić, Bogdan Bogdanović i Ognjen Dobrić.

13:10h

Očekuje se da se pored Pešića i Bogdanovića, javnosti obrate i Dobrić ili Milutinov.

13:04h

Veliki broj navijača došao je da dočeka naše bronzane momke.

Košarkaška reprezentacija Srbije, Aerodrom, Doček
foto: Starsport©
13:03h

Košarkaši Srbije sleteli su na beogradski aerodrom "Nikola Tesla".

11:43h

Košarkaška reprezentacija Srbije danas stiže u Beograd.

Dan nakon velikog uspeha na Olimpijskim igrama u Parizu, "orlovi" će sleteti na stadion "Nikola Tesla".

Prvobitno je najavljeno da stižu oko 12.30, ali poslednje informacije kažu da neće sleteti pre 13.05.

Na aerodromu će sumirati utiske i održati konferenciju za medije, dok je doček na balkonu Skupštine zakazan za utorak od 20 časova.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.