"Daleko je ovo od idealnog": Selektor samokritičan, kapiten zagrmeo!
Uroš Stevanović, Foto: Pixsell/Sanjin Strukic / Pixel Media / Profimedia

velika pobeda

"Daleko je ovo od idealnog": Selektor samokritičan, kapiten zagrmeo!

Objavljeno: 22:24h

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Olimpijskih igara, pošto je ubedljivo nadigrala domaćina Francusku 15:8.

Selektor "delfina" Uroš Stevanović nije zadovoljan uprkos dobro partiji. - Naravno da imam zamerke, daleko je ovo od idealne utakmice. Mislim da je Francusku omeo pritisak očekivanja, toliko okovao da ne izgledaju kao na Svetskom prvenstvu. Mi smo odigrali bolje, vidi se rekacija posle dva poraza. Daleko je od idealnog, ali je iskorak napred. Okrećemo se daljem radu i nekoj našoj analizi, da to poravimo do idealnog - rekao je Stevanović. Za kraj gupne faze slede Mađari. - Imamo Mađarsku u grupi i spremamo se za četvrtfinale. Mislim da nije bitno da li smo treći ili četvrti na kraju grupe, gledamo samo sebe, bitno je da idemo na bolje. Prvi cilj je ispunjen - četvrtfinale. Ko će da bude protivnik, nije nam bitno - rekao je Stevanović.

Kapiten Jakšić je imao jaku poruku.

Nikola Jakšić
Nikola Jakšićfoto: Starsport

- Čestitam ekipi koja se podigla posle dva teška poraza. Jako nam je bilo bitna utakmica zbog prolaska dalje. to ništa ne menja nismo na najboljem i našem vrhunskom nivou. Mnogo je bolje, da smo ovako igrali prethodna tri meča bilo bi drugačije. Idemo dalje, sledi Mađarska idemo punim ritmom i nadam se boljem izadnju nego danas. Značile su nam pune tribine bez obzira da li je navijanje bilo pozitivno ili negativno, mislim da ćemo krenuti ka gore. Neću ništa da pričam, da pokažemo u bazenu, kao i danas - poručio je Nikola Jakšić.

Da li se ekipe iz druge grupe plaše Srbije?

- Pretpostavljam. Nije bez razloga. Da mi taj strah opravdamo, pa da pokažemo ko smo i šta smo - rekao je Jakšić.

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.