Šta se to dešava u timu Srbije?
Svetislav Pešić, Foto: Starsport©

sve je rekao

Šta se to dešava u timu Srbije?

Otkriveno

Objavljeno:

Selektor Košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić osvrnuo se na utakmicu protiv Portorika na Olimpijskim igrama u Parizu:

- Ne znam šta ste vi čekali. Ja sam ti već rekao. Jesi ti napredovao, ali ne pratiš međunarodna internacionalna kretanja - našalio se selektor, a onda uozbiljio priču:

- Prvo, pobediti na turniru, tom kvalifikacionom turniru u Portoriku, to je mnogo teško. Italija je pravi tim, Litvanija svakako. Da smo mi igrali tamo, protiv Portorika, ne zna se. Tamo je 20.000 gledalaca. To je ekipa koja je u tranziciji. Veoma orijentisana na napad. Sad je ovaj Alvarado došao. Ima izuzetan status u svojoj ekipi tamo u Nju Orleansu. I on je najbolji odbrambeni igrač i šuter. On menja ritam i rezultate igre u Nju Orleansu. Nije on običan NBA igrač. Prošle godine oni su svi ostali isti. I samo se pojačali sa njim. Šta je njihova prednost? Njihova prednost je taj kontinuitet. Oni dugo godina zajedno igraju. I njihova prednost je taj napad. Mi samo sa normalnim napadom, mi možemo da našu sudbinu držimo pod svoje ruke. Sa njima će biti teška utakmica.

Svetislav Pešić
Svetislav Pešićfoto: Starsport©

Potom, Pešić je dodatno pojasnio:

- Zašto? Naravno smo i bolji, i mi smo i favoriti. I to niko ne može da nam oduzme. Niti mi govorimo da nismo favoriti. Ali to je jedna opasna ekipa, koja je izuzetno dobra u napadu. Pogotovo ta četiri mala beka. Oni mogu da nas dobiju ne na čistu kvalitetu, ali na rizik. Na prvi šut, oni šutiraju prosto 30-35 trojki. Mi to moramo da im oduzmemo. Kada se najviše šutira? Šutiraju se trojke u tranziciji. Moramo da se vratimo. Da imamo dobru koncentraciju i da sprečimo trojke.

- I ono što je još važnije, gde se svakoj ekipi podiže samopouzdanje. To je da se kontroliše skok u odbrani. Što kažu, long shot, long rebound. Šut za trojku, dug šut, dug odskok tamo na drugoj strani. Tako da, mi smo na tome prigovarali, radimo. Dobro smo radili, odlično smo podneli ovaj poraz. Bili smo malo i tužni. Pre svega zbog toga što smo mi složili izvanrednu igru, po meni. U datim okolnostima protiv Amerikanaca. Bili smo na 14 razlike na 5 minuta do kraja. To smo trebali da zadržimo. I onda bi naš konačan utisak za navijače bio bolji. Igrači su svesni toga.

Za kraj, selektor je istakao da je sa timom sve u najboljem redu.

- Isto iskusni igrači. Tako da, vratili smo se i imali smo dva treninga. Treninzi su važni da se ponovo vrati ritam i samopouzdanje. Sve je u redu. Ništa se kod nas ne menja. Idemo da odigramo pre svega dobru utakmicu da pobedimo.

Bonus video:

00:21

Jokic i Bogdanović piju pivo na trkama u Somboru

(Espreso sport/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.