Partizan dobio brutalno pojačanje pred nastavak sezone!
Košarkaši Partizana, Foto: Starsport©

crno-beli

Partizan dobio brutalno pojačanje pred nastavak sezone!

Grobari na nogama

Objavljeno:

Košarkaši Partizana deklasirali su Krku rezultatom 96:63 u okviru 6. kola ABA lige.

Prvi put nakon povratka iz Amerike Grobari su mogli da vide na delu i Duejna Vašingtona.

Nakon nekoliko mečeva koje je presedo na klupi, sjajni Amerikanac je dobio šansu protiv Krke i iskoristio je na najbolji mogući način.

Upisao je 16 poena i uz Marija Nakića bio najefikasniji igrač Partizana.

Duejn Vašington
Duejn Vašingtonfoto: Starsport

- Uzbuđen sam jer sam se vratio na teren sa momcima, jer smo pobedili, pa i što sam pomogao ekipi da nastavi ovo dugačko putovanje na kom smo zajedno ove sezone. Mnogo mi je falilo da igram. Volim košarku. To je moj ‘izlaz’, moja ‘terapija’. Samo što sam ponovo tu i takmičim se… Osećaj je sjajan - rekao je košarkaš crno-belih u razgovoru za "Meridian sport".

Kao što je poznato, on je sezonu počeo u Partizanu, a potom se vratio u NBA gde je završio u Šarlotu za koji je odigrao i nekoliko pripremnih mečeva pre nego što je došlo do raskida saradnje.

- Mislim da se to nikada pre nije dogodilo. Da odeš i vratiš se u istoj godini. Na neki način je bilo i kul biti deo svega toga. Ali, to je sada gotovo. Moj fokus je na Partizanu. Ne želim da bilo šta to remeti. Samo hoću da nastavim da napredujem svakog dana. Sada sam tu, trudim se da uhvatim ritam sa ostalima. Carlik Jones će se vratiti uskoro, pa da svi zajedno nastavimo u ovom rolekosteru kroz sezonu. Da idemo u pravom smeru - kaže Vašington i dodaje:

- Ne mogu da pričam mnogo o tome. Ali, definitivno sam želeo da se vratim. Osećam kao da imam nedovršena posla ovde, želeo sam da nastavim da radim sa ovom sjajnom grupom, za ove neverovatne navijače, za Beograd, Srbiju… Uzbuđen sam jer sam se vratio. I spreman da nastavim dalje.

Priznaje da mu je bilo veoma teško dok je sedeo na klupi.

- Bilo je teško kada nisam igrao. Ali, držim se toga da nastavim da radim i napredujem svakog dana. Šta god je potrebno da pomognem timu da pobedi, to ću uraditi. Stvarno sam uzbuđen što sam ponovo, što sam zdrav.

Zadovoljan je i srećan što ima priliku da sarađuje sa najtrofejnijim trenerom Evrope Željkom Obradovićem.

Željko Obradović
Željko Obradovićfoto: Starsport©

- Verujem treneru Obradoviću, njegovom stručnom štabu. Samo to što imam priliku da budem ovde i učim od njega, najboljeg trenera u Evropi, veliko je. Treba da ga slušam njegove savete, sve trenerske smernice i da budem spreman za moj trenutak, kada se ukaže prilika.

Nema sumnje da je Partizan u Vašingtonu dobio veliko pojačanje pred nastavak sezone.

Bonus video:

01:03

Partizan, Grobari, Evroliga, Arena

(Espreso/Meridian sport/Biljana Kostreš/Preneo: A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.