"Miloš Teodosić? To je gotova priča!"
Miloš Teodosić, Foto: Oscar J. Barroso / Zuma Press / Profimedia

iskreno

"Miloš Teodosić? To je gotova priča!"

Nije ostavio dilemu

Objavljeno: 09:13h

Nekadašnji košarkaš i sportski direktor Partizana Nikola Lončar bio je gost u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1.

Govorio je na mnoge košarkaške teme, a posebno se osvrnuo na budućnost reprezentacije Srbije.

- Imamo dve zvezde - Jokića i Bogdanovića. Svi ostali su veoma kvalitetni igrači koji igraju u Evroligi ili mogu da igraju u Evroligi, ali iza toga imamo veliku prazninu, ko će njih da nasledi. Da se ne lažemo, ključ je da li će da dođu Jokić i Bogdanović. Ako njih dvojica ne dođu, mi ćemo biti konkurentni, ali ne kao sa njima dvojicom. Ako se zadrži ekipa, plus trener, a Pešić je važan, apsolutni smo favoriti na svim takmičenjima - rekao je Lončar u emisiji "Kec na jedanaest".

Upitan je da li je Avramović zvezda?

- Nije Avramović, on je dobar igrač. Doživeo je svojih pet minuta oko 30 godine. Ja ga znam iz Španije. Tamo je bio prosečan dobar igrač, ali je imao sreću da dođe kod Obradovića, pa Pešića u reprezentaciji, pre toga nije trenirao kod takvih trenera i poklopilo mu se sve.

Nikola Lončar
Nikola Lončarfoto: Starsport©

O poziciji plejmejkera i Milošu Teodosiću.

- Teo? To je gotovo. Za to vreme što je on trebalo da provede na terenu, imali smo možda i boljeg, jačeg i bržeg, što je Avramović. Bio je mag, fenomenalan igrač, iako fizički nije bio na tom nivou, ali je zahvaljujući košarkaškoj inteligenciji postigao to što je postigao.

Koji igrači bi u budućnosti mogli da budu nosioci igre reprezentacije Srbije?

- Vratio se Pokuševski iz NBA lige, nema ga nigde. Da li je to adaptacija, da li je to nedostatak košarkaške inteligencije, ne znam još uvek, videćemo. Mali Topić još nije to što treba da bude. Imamo nekih igrača, koji će igrati u NBA. Vukčević? Iskreno, on je u Vašingtonu, ali to je nedovoljno. On nema nikakvog iskustva, ni igračkog, ni životnog. On je mlad dečko koji tek može da bude nešto, ali po karakteru nije igrač koji može da nosi neku ekipu. Daj Bože da grešim, ali mislim da su tu glavna trojica - Jović i Topić koji treba da vuku i Đurišić koji je takođe povređen. U Zvezdi i Partizanu od naših domaćih igrača Partizan može da plasira Vanju Marinkovića, u Zvezdi je Plavšić dobar momak koji tek treba da da... dobar momak od 27 godina... Mislim da Jović, Topić, Petrušev i još neki od 27 do 33 godine mogu da nose.

Bonus video:

02:58

Teodosić posle poraza od Panatinaikosa

(Espreso sport/K1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.