Šokantan potez: Sve se srušilo kao kula od karata
Porodica Đoković, Foto: Starsport©

radikalno

Šokantan potez: Sve se srušilo kao kula od karata

Đoković otkrio pozadinu velikog projekta

Objavljeno: 08:37h

Mlađi brat Novaka Đokovića, Đorđe je po prvi put govorio o napuštanju KK Dubai, u čijem je osnivanju učestvovao.

Sada je u intervjuu za "Nova.rs" otkrio do detalja šta se zapravo dogodilo.

- Ne krijem ništa, Dubai je prelep projekat na njemu sam radio četiri godine. Jedan od uspeha je da se to ne sazna, pričalo se da postoji Dubai koji može u Evroligu, ali se nigde nije objavljivalo. To je projekat gde sam se istinski posvetio i dao mnogo, uspeh koji sam postigao sa malom ekipom koja je radila na tome je vanserijski. Kad smo počeli da radimo na tome smejali su nam se ljudi, bilo je smešno da Dubai igra Evroligu, a kad smo spomenuli Jadransku tek su onda prasnuli u smeh. Međutim uspeli smo. Dobra stvar koja je proizašla iz toga je da je Srbija dobila još jednog predstavnika u ABA ligi, tu postoje dve moje strane. Ponosan sam na to što sam ubacio Dubai u ABA ligu, Dubai je dobio ponudu za Evrokupu koju su čelnici Dubaija odbili iz nekih svojih razloga, da ne ulazim previše u to. Nisam se slagao sa tim i nisam želeo da odgovaram za te postupke, tuđi postupci bi se svalili na mene, iako nemam ništa sa tim. Nisam hteo da kvarim mnoge odnose koje sam stvorio u tom svetu - objasnio je Đoković u intervjuu za Nova.rs.

Vidi neke dobre, ali i neke loše stvari sadašnjeg Dubaija.

Đorđe Đoković
Đorđe Đokovićfoto: Starsport©

- Nisam smatrao da je Dubai klub koji treba da igra samo Jadransku ligu jer je ABA liga trebalo da bude druga liga uz Evrokup, a kroz neke godine i Evroligu, to je bio generalni plan i dugo se radilo na tome. Kako će se stvari odvijati ne znam, ispratio sam prvu utakmicu sa Crvenom zvezdom gde su imali pet hiljada ljudi. Za mene je to neuspeh jer hala ima 14.000 sedećih mesta čitava ideja je bila da se napuni hala, da bude puna svaku utakmicu nezavisno da li se igra sa Zvezdom ili Spartakom ili nekom trećom ekipom. Želim im sve najbolje. Ja živim između Beograda i Dubaija, uvek volim da odem tamo i smatram da Dubai zaslužuje da bude u sutrašnjoj Evroligi. Bliski istok je centar sveta, svi idu ka njemu, videli smo šta su uradili na Mundijalu.

Kaže da je Dubai potpuno druga priča od "arapskih para"...

- Koncept Dubaija nije bio saudijski fudbal, već je bio zdrav projekat i zdrava franšiza gde se neće bacati pare na igrače. Neće se dovoditi igrače od 20, 30 miliona, već zdrav projekat koji će pospešiti ABA ligu i Evroligu, zdrava priča koja će se samofinansirati na velikom tržištu sa najvećim svetskim firmama tamo. Nije mnogo teško tamo napraviti zdrav posao, naročito kada pričamo o sportsko-zabavnom programu kao što je KK Dubai koji igra u Koka kola areni, jedna od najlepših hala u kojima sam bio, koja je izgrađena 2019. godine. Morao sam da izađem iz te priče na kraju, iz ove perspektive mi je drago što jesam i da se posvetim više porodici i drugim stvarim, turnir je, hvala Bogu, odmah nakon što sam istupio iz kluba. Da je drugačije ne znam kako bih postigao da se posvetim jednom i drugom, uvek mi je drago da se vratim u Beograd i tu pravim velike stvari.

(Espreso sport/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.