Pešić otkrio zašto je ostao na klupi Srbije! Selektor ima jasnu poruku za Zvezdu i Partizan
Svetislav Pešić, Foto: Starsport

predomislio se

Pešić otkrio zašto je ostao na klupi Srbije! Selektor ima jasnu poruku za Zvezdu i Partizan

Svestan je situacije u srpskoj košarci

Objavljeno: 12:32h

Selektor Srbije Svetislav Pešić potpisao je novi ugovor sa KSS i biće deo misije Evropsko prvenstvo 2025.

Iskusni stručnjak se obratio javnosti i predočio ciljeve.

- Dobar dan svima, iskoristio bih priliku da se zahvalim na strpljenju Saveza, Nebojše… Nije baš bila namena da to… malo se odužilo. Ja sam već imao druge ciljeve, planove i obaveze. Uspeli smo to da regulišemo i evo ja sam sada tu, pred vama. Nije bilo pregovora, već razgovora. Nikada ne reci nikad. Situacija je takva da se približavaju kvalifikacije, čuveni prozori za Evropsko prvenstvo. Mi smo već imali jedan prozor u februaru - rekao je Pešić, pa nastavio:

- Sada imamo u novembru obaveze protiv Danske, a potom u febtuaru sa Finskom i Gruzijom. Trudio sam se koliko sam mogao, nadam se da sam ispunio želju igrača, Saveza, Nebojše i javnosti. Jednog dana taj kontinuitet mora neko drugi da nastavi. Trener je u godinama, ali je strast prema košarci još uvek duboko u meni i to je jedan od razloga što smo mi ušli u te razgovore. Sada nam predstoji rad. Ništa u Srbiji ne uspeva kao uspeh. Napravio se kontinuitet, ali ko me zna, ja sam uvek za proces. Naravno da svi žele da pobede, ja želim, ali uvek sam za proces, a taj proces znači te čuvene kvalifikacije, prozore, koji su za nas bile komplikovane.

Svetislav Pešić
Svetislav Pešićfoto: Starsport

Pešić je imao jasnu poruku za Crvenu zvezdu i Partizan.

- Smatram da je najveći uspeh što smo se kvalifikovali na Svetsko prvenstvo u Manili. Ne bismo osvojili medalju, ne bismo otišli ni na Olimpijske igre… sve to je nama, taj sistem kvalifikacija bio protivnik, a mi smo u tom procesu uvek imali 42-43 igrača. Svaki prozor drugi igrači, svake kvalifikacije druga ekipa. Sada kvalifikacije koje nas čekaju, biće dosta izazovno. Istog dana u Beogradu, kada mi igramo u Kopenhagenu, igraju Crvena zvezda i Partizan. E, sada, treba pobediti Dansku u Kopenhagenu, a potom i tri dana kasnije u Beogradu. Gledam sa optimizmom i sigurno da ćemo napraviti ekipu koja je takmičarska. Ukoliko se ne ujedinimo, klupske zastave u jednu jedinstvenu, zastavu Srbije, neće biti rezultata. Neće biti medalja, rezultata… Mi moramo da znamo da se sve promenilo, nije to više kao što je to nekada bilo. Biće to proce, nimalo lak, da napravimo ekipu. Zvezda i Partizan će morati da učestvuju u formiranju tog tima, ako ne tri igrača, onda jedan. Svi klubovi moraju, Spartak, FMP, Mega, Borac, da budu svesni da imaju obavezu, da razumeju, da napravimo takmičarsku ekipu. A onda će biti i rezultata.

Bonus video:

00:06

Svetislav Pešić ispred hotela Kraun plaza

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.