Kakav šok iz NBA lige!
Nekadašnji tim Partizana, Foto: Starsport

grom iz vedra neba

Kakav šok iz NBA lige!

Ovo zanima navijače Partizana

Objavljeno: 08:20h

Nekadašnji košarkaš Partizana Frenk Kaminski je jedva dočekao da se vrati u NBA ligu, ali nije sve prošlo kako je očekivao.

Naime, američki centar je dobio otkaz u Finiks Sansima gde je igrao najbolju košarku u karijeri.

Kamisnki je presedeo poslednju pripremnu utakmicu protiv Los Anđeles Lejkersa na klupi, a prethodno je odigrao četiri na kojima je prosečno beležio 4,7 poena po meču uz tri skoka.

U NBA ligi nastupao je osam sezona i imao je u proseku 8,8 poena uz 35% šuta za tri poena.

U karijeri je nastupao za Šarlot Hornetse, koji su ga odabrali kao deveti pik na Draftu te 2015. godine, zatim je bio deo Finiksa, Atlante, Hjustona, a Partizan mu je bio jedini klub u Evropi.

Videćemo da li će neki od klubova iskoristiti priliku da ga dovede, ali ovo je svakako ogromno razočarenje za Amerikanca koji je jedva dočekao da se vrati u domovinu.

Frenk Kaminski
Frenk Kaminskifoto: Starsport©

- Ne mogu ni da opišem kakav je osećaj biti opet ovde. Tamo sam gde sam jedino želeo da budem. Teško je i poverovati da se to dešava. Nekada nisam dobar sa emocijama, tako da ću samo reći da je divno. Osećam neverovatnu podršku kakvu nigde nisam imao - rekao je Frenk po povratku u Sanse.

Nije krio da mu evropsko iskustvo nije prijalo.

- Zaista drugačije. Jednog vikenda se venčavaš, a drugog razgovaraš o tome kako ćete se preseliti u Srbiju sa željom da nastaviš da igraš košarku i imaš garantovano mesto u rosteru. Ne znam da li sam baš shvatio da li je iskustvo bilo dobro ili loše, šta sam naučio i šta ću nositi dalje u karijeri sa sobom. Definitivno ima nešto što sam pokupio u evropskoj košarci a mogu da iskoristim ovde. Ali, život mi je tamo bio težak.

Bonus video:

00:16

Spartak, Partizan, Subotica, Grobari

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.