"To više niko ne radi": Karlik Džons iskreno o Obradovićevim metodama
Obradović i Džons, Foto: Starsport

sve je otkrio

"To više niko ne radi": Karlik Džons iskreno o Obradovićevim metodama

Partizanov ključni igrač sumirao dosadašnje utiske

Objavljeno: 12:55h

Košarkaš Partizana Karlik Džons je u opširnom intervjuu za "Eurohoops" otkrio situaciju u crno-belom taboru, kao i to kako teče saradnja sa najtrofejnijim evropskim trenerom Željkom Obradovićem.

Beogradski klub je tokom leta potpuno rekonstruisao tim, a prema rečima reprezentativca Južnog Sudana "kockice" su se već posložile.

- Imamo jedinstvenu situaciju, mnogo novih momaka. Ludo je kako smo se brzo i dobro uklopili kao tim sa 14 novih lica. To je bio lak proces. Očekivao sam uspone i padove, ali sve je prošlo savršeno. Shvatam da će tokom sezone biti uspona i padova, ali za početak, sve je bilo odlično - rekao je Karlik Džons.

Saradnja sa legendarnim trenerom Željkom Obradovićem ga je privukla da zakorači u evropsku košarku.

Karlik Džons
Karlik Džonsfoto: Starsport©

- Bilo je sjajno, trener je poseban. On je legenda i svakim danom učim više o njemu. Gde god da odemo, on dobija neverovatnu količinu ljubavi. On podučava detalje, a danas nema mnogo trenera koji svaki dan podučavaju male detalje, ali on to radi. Svi momci su uključeni, i to je uzbudljivo - jedva čekam da vidim šta možemo da uradimo pod njegovim vođstvom.

Prelaskom u Partizan, Karlik je postao deo velikog beogradskog rivalstva između Partizana i Crvene zvezde.

- To će biti kul, posebno kada su u pitanju rivalski navijači. Ne obraćam previše pažnje. Ponekad ih isključim, ali i to prihvatim. Nemate izbora - oni će biti tamo, sviđalo vam se to ili ne.

Partizan je na početku sezone imao 3-0 u ABA ligi, ali je u poslednjim trenucima izgubio na otvaranju Evrolige od Baskonije. Ipak, videli su se nagoveštaji šta trener Obradović pokušava da postigne sa novim sastavom.

- Možete očekivati mnogo intenziteta, veliku energiju i puno zajedništva. Zajedno smo tek nekoliko meseci, ali čini mi se da te momke poznajem pet ili šest meseci - rekao je Džons.

Karlik Džons
Karlik Džonsfoto: JB Autissier / Panoramic / Profimedia

Svestan je koliko je košarka u Evroligi zahtevna.

- Fizička igra, morate sve da radite. Teško je.

Imao je priliku da igra sa Lukom Dončićem i Nikolom Jokićem.

- Bio sam sa Dončićem tokom prve godine, a imao sam deset dana u Denveru, tako da sam bio i sa Jokićem. Obojica su impresivna - impresivno je biti tu. Oni su dobri momci u duši, dobri ljudi, pa čak i bolji igrači. Pokušao sam da pokupim šta sam mogao od Luke, kao plej. Jokiću se baš divim. Ne mogu mnogo da uzmem iz njegove igre, s obzirom da je veliki čovek, ali njegovo znanje - on zaista zna igru. Biti u blizini njih dvojice je bilo neverovatno.

Bonus video:

00:46

Partizan, Borac, grobari

(Espreso sport/Eurohoops)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.