"Svakog dana žalim zbog toga..." Bjelica iskreno o Željku i najvećoj grešci
Nemanja Bjelica i Željko Obradović tokom perioda u Fenerbahčeu, Foto: Starsport©

OTVORIO DUŠU

"Svakog dana žalim zbog toga..." Bjelica iskreno o Željku i najvećoj grešci

Proslavljeni srpski košarkaš govorio o mnogim temama

Objavljeno:

Nemanja Bjelica, proslavljeni srpski košarkaš dao je intervju za Eurohoops gde je otkrio šta smatra svojom najvećem greškom u bogatoj karijeri.

- Bilo je to baš jednostavno... Bio je tamo jedan čovek, Željko Obradović. On je ta osoba zbog koje sam odabrao Fenerbahče pre Barselone, koju sam odbio i dva puta - rekao je Bjelica.

Nemanja Bjelica u dresu Fenerbahčea
Nemanja Bjelica u dresu Fenerbahčeafoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Potom je usledilo pitanje i da li je to bilo dva puta istog leta.

- Ne, kada sam bio u Zvezdi. Oduvek sam želeo da igram za Barselonu. Mislim, nisam je odbio. U sportu ne možeš jednostavno govoriti o 'šta bi bilo kad bi bilo'. Željko Obradović je promenio moju karijeru, totalno. Mnogo sam naučio od njega. Da li žalim što nisam ostao u Fenerbahčeu? Svaki dan. Svaki dan žalim zbog toga. Ali želeo sam da odem u NBA i ne žalim što sam otišao u NBA. Da nisam otišao u NBA, ne bih bio ovde sada. Ne bih radio za ovaj tim. Ne znaš šta će se desiti. Kao što sam rekao, mogao sam imati mnogo bolju karijeru. Napravio sam mnogo grešaka kao igrač, ali takođe, mogao sam imati i goru karijeru. Tako da sam srećan, veoma sam zahvalan za ono što sam uradio, za ono što sam postigao kao igrač. Takođe sam zahvalan za mnoge dobre stvari koje sam naučio od svih mojih trenera. I sada, razumem ih bolje - istakao je Bjelica.

Nemanja Bjelica u dresu Golden Stejt Voriorsa sa kojima je bio NBA šampion
Nemanja Bjelica u dresu Golden Stejt Voriorsa sa kojima je bio NBA šampionfoto: Profimedia

Na kraju karijere se i vratio u Fenerbahče, ali... To nije bilo to.

- Moram biti iskren sa tobom, imam mnogo poštovanja prema ljudima i navijačima u Fenerbahčeu. Volim Fenerbahče. Fenerbahče mi je dao sve, i veoma sam zahvalan na tome. Nisam tip osobe... Šta mogu da kažem posle dve godine... Bilo kako bilo. Niko nije važniji od bilo kog tima. Fenerbahče je ogromna organizacija i ogroman tim. Život je takav. To je normalno. Imam odličan odnos sa Fenerbahčeom, volim klub i navijače. Bio sam MVP Evrolige dok sam igrao za taj tim. Pomogli su mi da napredujem, a i ja sam pomogao njima sa svojim timom te godine da dođu do Fajnal fora. Tako da je sve u ljubavi. Neke stvari moraš zadržati za sebe - zaključio je Bjelica.

Bonus video:

01:30

Napadnut Nemanja Bjelica

(Espreso/Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.