Partizan ostao bez velikog pojačanja: Crno-beli nisu mogli da mu ispune jedan uslov
Košarkaši Partizana, Foto: Starsport

razočarenje za navijače

Partizan ostao bez velikog pojačanja: Crno-beli nisu mogli da mu ispune jedan uslov

Ključna je bila jedna stavka u ugovoru

Objavljeno:

Košarkaši Mege savladali su Dubai i tako im naneli prvi poraz u ABA ligi, a sve je sa tribina gledao trostruki MVP NBA lige Nikola Jokić.

Svakako najzvučnije pojačanje tima iz Emirata je nekadašnji košarkaš Partizana Davis Bertans.

- Polako hvatam ritam. Ovo je prva nedelja u kojoj sam trenirao punim intenzitetom. Imao sam malu povredu koju sam zaradio protiv Zvezde, zato nisam igrao u Ljubljani. Ovo mi je otprilike kao trening kamp (smeh). Treba mi malo vremena da uđem u ritam i nađem formu. Baš sam dugo trenirao sam, pa mi treba malo da se ’nađem’ u timu i uhvatim ritam - rekao je Bertans za "Mozzartsport".

Davis Bertans u dresu Partizana
Davis Bertans u dresu Partizanafoto: Starsport

Mnoge je iznenadila odluka Letonca da potpiše za Dubai, očekivalo se ponovo obuče crno-beli dres.

- Ovo je veliki projekat za budućnost. Za Dubai je san da igra Evroligu tokom naredne dve-tri godine. Želeo sam da budem tu već u prvoj godini, da zauvek ostane zapisano da je Davis Bertans bio prva ’osmica’ Dubaija. Još sam dobio i ugovor na tri godine, što mi je bilo vrlo važno za porodicu, da ne treba da se selim svake godine.

- Nisam dobio predlog da idem u Partizan. Možda je bila šansa da idem na jednu sezonu, ali to nije bilo za mene, želeo sam da duže vremena provedem u istom gradu. U NBA ligi sam bio trejdovan četiri puta za dve godine, to je vrlo teško za porodicu. Sada mi je drago da smo svi na jednom mestu, da igram... U Evroligi svaka ekipa ima 15 igrača, toliko je kvaliteta. Jedan Dobrić je protiv nas odigrao samo sedam minuta. Meni je vrlo važno da igram u kontinuitetu do kraja karijere.

Bonus video:

00:16

Spartak, Partizan, Subotica, Grobari

(Espreso sport/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.