Potpuni šok: Trinkijeriev Žalgiris srušio Panterovu Barselonu!
Andrea Trinkijeri, Foto: Starsport

evroliga

Potpuni šok: Trinkijeriev Žalgiris srušio Panterovu Barselonu!

Ovo je malo ko očekivao

Objavljeno:

Košarkaši Žalgirisa pobedili su Barselonu rezultatom 74:67 u okviru 1. kola Evrolige.

Izabranici Andree Trinkijerija (bivši trener Partizana) su bili autsajderi na ovoj utakmici i Alen Smailagić iz Žalgirisa bolje je prošao od nekadašnjeg saigrača Kevina Pantera koji je sada u dresu Barselone. Žalgiris je do senzacionalne pobede vodio Silvan Fransisko sa 19 poena, 4 skoka i 3 asistencije, dok je Ignas Brazdeikis imao 17 poena i 5 skokova, 8 je pogodio Sirvidis, 7 Gidraitis, a Smailagić je meč završio bez poena i sa 2 uhvaćena skoka.

U redovima Barse, videli smo 12 poena i 8 asistencija Laprovitole, dok su po 11 imali Džabari Parker i Kevin Panter, Vili Ernangomes 8, a Čimezi Metu i Jan Veseli imali su po 7 poena.

Od samog starta je Andrea Trinkijeri imao jasan plan – puštao je sve šuteve spolja igračima Barselone koji nikako nisu mogli da uhvate ritam i imali tek 6 od 19 iz igre posle prvih 10 minuta košarke.

Satoranski, Panter, Veseli, Parker... Niko ništa nije mogao da pogodi i to se videlo pa je posle 21:14 Žalgiris pobegao na 25:14 već startom druge deonice i imao prvu dvocifrenu prednost. Barsa je zahvaljujući Laprovitoli uspela da priđe na 32:26, ali su Butkevičijus i Birutis vratili +10 da bi Brazdeikis košem uz zvuk sirene pogodio za 43:31. Dugo je Đoan Penjaroja tražio petorku koja mu odgovara i napokon je našao u trećoj četvrtini. Žalgiris je stao, imao samo 7 poena za 10 minuta igre, a Satoranski, Panter i Anderson uspeli da spuste zaostatak na 50:48. I to je bio njihov maksimum. Odlepio se Žalgiris vrlo brzo na startu poslednjeg kvartala i na krilima sjajnog Silvana Fransiska došao do 74:67 i senzacionalnog trijumfa na startu Evrolige.

U ostalim mečevima Panatinaikos je bio bolji od Albe rezultatom 87:77, a Monako od Milana rezultatom 93:80.

Bonus video:

00:02

Kevin Panter brzo izašao iz arene sa treninga

(Espreso/B92/Preneo: A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.