Nešto se kuva u Crvenoj zvezdi?
Košarkaši Crvene zvezde, Foto: Starsport

da li ste ovo očekivali?

Nešto se kuva u Crvenoj zvezdi?

Informacije pravo sa Malog Kalemegdana

Objavljeno: 12:50h

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos govorio je zdravstvenoj situaciji u timu pred meč sa Parizom u 1. kolu Evrolige.

Takođe, otkrio je da li planiraju ponovo da izađu na tržište.

Crveno-beli neće biti kompletni...

- Gradimo timsku hemiju i uloge. Važno je da svi budu tu i pomognu, jer su mi svi bitni za ove utakmice. Timu su potrebni svi igrači, i svi moraju biti spremni da daju maksimum kad god i kako god ih upotrebim.

Prve dve utakmice u Evroligi neće moći da računa na Miloša Teodosića zbog suspenzije.

- Miloševog odsustvo je svakako bitno, jer je on veoma iskusan igrač i igrač koji ume da nađe rešenja svojim stilom igre na terenu. Pokušaćemo da nadoknadimo njegovo odsustvo sa ostalim igračima - rekao je Sferopulos za "Meridian sport".

Janis Sferopulos
Janis Sferopulosfoto: KK Crvena zvezda

Trenutno zdravstveno stanje tima nije idealno.

- Branko Lazić ima blagu povredu mišića, nije trenirao prethodnih dana, pa ne znam hoće li igrati. Videćemo koliko je spreman danas i da li će putovati s nama ili ne.

Nebojša Čović je odlučio da se povuče sa mesta prvog čoveka i preuzme ulogu predsednika KSS.

- Imam odličan odnos sa gospodinom Čovićem. Želim mu sreću u Savezu. Sjajno je radio za Crvenu zvezdu i siguran sam da će isto tako dobro raditi za srpski savez. Reprezentacija Srbije je veoma važna za zemlju. Siguran sam da će svi od novog predsednika Čovića, pa do trenera i igrača, dati sve od sebe da dostojno predstave Srbiju kao košarkašku zemlju. S druge strane, mi se fokusiramo na teren i razmišljamo o košarci, a uskoro ćemo videti ko će biti naš novi predsednik. Nadamo se da će sve ići dobro i da ćemo imati istu saradnju sa narednim predsednikom kluba.

Istakao je Sferopulos da već sada ima odličan odnos sa Željkom Drčelićem - predsednikom Upravnog odbora.

- Već imam sjajnu saradnju s gospodinom Drčelićem. Zanimljivo je kako će se klub ići dalje posle ere Nebojše Čovića, a mi ćemo se boriti za slavu Crvene zvezde.

Košarkaši Zvezde
Košarkaši Zvezdefoto: FOTO: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić

Govorio je i o potencijalnim pojačanjima.

- Čujem mnogi zahtevaju nove igrače, ali trenutno ne razmišljamo o tome. Naravno, ako uskoro vidimo da nam je potreban igrač, daćemo sve od sebe da ga angažujemo. Siguran sam da će svi, uključujući i upravu, dati sve od sebe da dovedu igrača. Sada imamo 16 košarkaša. Već mi je teško da koristim roster, jer ih ima 16. Imamo tri igrača na svakoj poziciji plus jedan. Zamislite da dovedemo još jednog igrača. Koliko bi teže bilo raspodeliti uloge i stvoriti hemiju u timu. Zato imamo igrače koji pokrivaju četiri pozicije. Radićemo tako, ali ako vidimo da imamo problema, idemo na tržite. Trenutno nismo na tržištu - zaključio je Sferopulos za Meridian sport.

Bonus video:

00:18

KK Crvena zvezda, KK Partizan, Delije, Pionir, večiti derbi

(Espreso sport/Meridian sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.