Bogdanović pričao Amerima o ludom letu sa Srbijom: Čista ljubav...
Jokić i Bogdanović, Foto: Starsport

kapitenski

Bogdanović pričao Amerima o ludom letu sa Srbijom: Čista ljubav...

Na krilima uspeha sa reprezentacijom spreman za nove izazove

Objavljeno:

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović vratio se obavezama u NBA.

Srpski bek će ove sezone biti najstariji igrač u Atlanta Hoksima, iako ima samo 32 godine.

- Neverovatno. Pričao sam o tome sa prijateljima i eto ispostavi se da si jednog dana najstariji. Sa tim smatram da imam odgovornost da budem lider ovde. Iskustvo iz reprezentacije će da mi pomogne- rekao je Bogdan sa osmehom.

Upitan je o potencijalnoj nagradi za "Šestog igrača sezone" i koliko bi mu to značilo.

- Prošle sezone sam posle Svetskog prvenstva imao dobru sezonu. Sada posle Olimpijskih igara, gde sam imao sjajno iskustvo, počinjem novu sezonu i nadam se da ćemo imati uspeh kao ekipa. Ako ne uđemo u plej-of ili ako nemamo uspeh kao tim, onda ništa ne znači. Imam dosta nagrada, ne znam šta bih radio sa tom nagradom.

Leto provedeno sa reprezentacijom mu je mnogo značilo.

- Pomaže mi mnogo, kada uradite nešto toliko puta, onda postajete bolji. Verujem da to što imaš više utakmica na visokom nivou, da stičeš više iskustva i da ti to pomaže. Kada god igram za reprezentaciju, to mi pomaže da lakše uđem u formu. Lakše je kada igraš i treniraš sa svojim ljudima, nego kada si sam.

Bogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanovićfoto: Starsport©

- Igranje za Srbiju je privilegija, posebno kada postoji takva tradicija i istorija košarke. To što sam kapiten tima je privilegija i odgovornost. Mnogi su navijali za Srbiju da pobedi Ameriku. Pitali su me mnogi da li bih se vratio i voleo da pobedim, ali to što sam bio uz svoje sunarodnike i što smo igrali zajedno bilo je posebno za mene. Čista ljubav prema košarci.

Kako je izbegao povrede i sačuvao formu?

- Znate šta mi je pomoglo? Počeo sam da shvatam koliko sam dobar šuter, pa nisam morao toliko dugo vremena da provedem na parketu, već sam više radio u teretani, gradio sam neke drugačije navike, da imam snagu kada izađem na teren. Kada sam bio mlađi nisam razumeo šta znači kada 10.000 puta uradiš nešto, ranije mi je trebalo nekoliko meseci da uđem u šutersku formu, sada mi treba dve-tri nedelje.

Iako je iskusan igrač, iz dana u dan sve više napreduje...

Bogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanovićfoto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

- Pričao sam sa trenerom Kvinom Snajderom i rekao sam mu da je i selektor Pešić primetio da sam bolji u odbrani. Radio sam dosta na tome. Na početku godine videli se kako sam bio u stavu, da su mi ruke bile spuštene. Kada je Kvin došao, prvo mi je rekao da želi da budem bolji defanzivac i da ima mnogo prostora da unapredim to. Osim na treninzima nismo pričali o tim detaljima, ali me je uvek gurao da igram bolje u odbrani. To sam radio i evo godinu i po dana kasnije osećam da sam se unapredio i u tome. To je dobra navika i hvala treneru što mi je unapredio igru.

Nažalost, NBA liga je ostala bez legendarnog Mutombea.

- Prvo želim da uputim saučešće njegovoj porodici. On je legenda i ostavio je veliki trag u NBA ligi i košarci uopšte. Veoma tužne vesti, nedostajaće nam legenda. Nisam imao šansu da ga upoznam, ali je stvarno tužan dan.

Bonus video:

01:25

Bogdan Bogdanović u transu uz Milicu Todorović

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.