Bez lažne skromnosti: "Pucamo da osvojimo Evroligu"
Željko Obradović, Foto: Starsport

ambiciozna izjava

Bez lažne skromnosti: "Pucamo da osvojimo Evroligu"

Navijači Partizana će ovo dočekati sa euforijom

Objavljeno: 08:37h

Iskusni američki centar Brendon Dejvis je po dolasku u Partizan odmah dobio jako važnu ulogu.

U odsustvu Vanje Marinkovića biće kapiten tima i rado je prihvatio lidersku ulogu.

- Ja sam jedan od lidera tima i kada je Vanja Marinković tu i kada nije, tako da je ta odluka došla prirodno. Nije previše zahtevno, treba da preuzmem Vanjine dužnosti kada nije tu, da se postaram da smo spremni i da govorim kad smo svi okupljeni. Potpuno novi tim Partizana, a ti si jedan od najiskusnijih momaka kada je Evroliga u pitanju - rekao je Brendon Dejvis razgovor za Sport klub.

Nekadašnji košarkaš Valensije, Barselone, Olimpije smatra da ukoliko žele uspeh moraju svoj odnos da podignu na viši nivo.

Brendon Dejvis na meču protiv Efesa
Brendon Dejvis na meču protiv Efesafoto: Foto/KK Partizan/Tviter

- Trudim se da vodim primerom. Ja sam jedan od momaka koji su prilično naviknuti na ovaj životni stil i na život na novim mestima. Nekim momcima je ovaj način života nov. Obratio sam im se i moja supruga je u kontaktu sa njihovim suprugama. Takve sitnice mogu mnogo da znače - kaže Dejvis.

Izneo je prve utiske saradnje sa Željkom Obradovićem.

- Većina trenera koje sam dosad imao su se trudili da uče od Obradovića. Išli su na njegove trenerske klinike i treninge. Pokušavali su da dobiju nešto od njega. Sada sam “na izvoru”, mogu da učim od njega direktno, a to ‘otvara oči’. Ja sam i danas neko ko proučava igru i nastaviću da učim da bi bio bolji igrač. Sjajna stvar u vezi sa njim je tih spomenutih devet titula u Evroligi. On je i dalje gladan, baš kao i mi, trudi se da osvoji i desetu, a to je nešto na šta i mi ‘pucamo.

Bonus video:

00:46

Partizan, Borac, grobari

(Espreso sport/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.