Ovo se čekalo! Evo da li će Nikola Jokić igrati za Srbiju na Evropskom prvenstvu
Nikola Jokić, Foto: Harry Langer/DeFodi Images/Shutt / Shutterstock Editorial / Profimedia

pala odluka

Ovo se čekalo! Evo da li će Nikola Jokić igrati za Srbiju na Evropskom prvenstvu

Srbiji ovo znači jer ćemo ponovo gledati Jokića, Bogdana i ostale u reprezentativnom dresu

Objavljeno: 10:07h

Košarkaška Srbija se ujedinila u želji da Svetislav Pešić ostane na čelu reprezentacije i u narednom periodu! To će se i dogoditi, pa će popularni Kari nastaviti da obavlja selektorsku funkciju.

Budući predsednik Košarkaškog saveza Srbije Nebojša Čović već je obavio razgovore s Pešićem i postoji načelan plan da se nastavi uspešna priča sa iskusnim stručnjakom.

Veoma bitnu ulogu u razmišljanjima Svetislava imaju i igrači Srbije. Naime, kako Kurir ekskluzivno saznaje, igrači su u internoj grupi koju imaju na jednoj od platformi rekli selektoru da ga žele uz sebe na narednom takmičenju (Evropsko prvenstvo) i da on može da računa na sve njih! Naravno, ako ne bude nekih povreda.

Nikola Jokić
Nikola Jokićfoto: Starsport©

Izvesno je da je i takav odnos igrača prema Pešiću uticao da on dobije dodatnu želju i volju da nastavi posao u kojem ima mnogo uspeha.

Srbiji ovo znači jer ćemo ponovo gledati Jokića, Bogdana i ostale u reprezentativnom dresu! To nas dovodi u poziciju da možemo mnogo da očekujemo na Eurobasketu, koji se igra naredne godine u četiri države - na Kipru, u Finskoj, Poljskoj i Letoniji. "Orlovi" se, kao trećeplasirani tim na OI, odlično kotiraju u analizama pred start velikog nadmetanja na Starom kontinentu.

- Ne znam kako to ide po tim pravilima i zakonima, ali su svi iz reprezentacije poslali poruku da su zadovoljni radom i da imaju veliko poštovanje za selektora. Nadam se samo da nas je malo prevario tom izjavom - rekao je kapiten Bogdan Bogdanović.

Bogdan Boganović
Bogdan Boganovićfoto: Julien Mattia / Le Pictorium / imago sportfotodienst / Profimedia

Pešić ima okosnica timu i tu neće da bude previše promena. Igra reprezentacije na Olimpijskim igrama delovala je gotovo savršeno. Komunikacija na relaciji selektor-igrači bila je bez greške. Epilog svega toga je bila medalja, ali i velika želja tima da Pešić ostane na mestu glavnokomandujućeg i u godinama koje dolaze. Za početak, Eurobasket 2025... Čuveni Kari imao bi sjajnu priliku da "orlove" dovede do zlata, posebno ako Nikola Jokić ispuni obećanje i ponovo se pridruži reprezentaciji. U tom slučaju nijedna selekcija na Starom kontinentu ne bi mogla da nam parira.

Bonus video:

00:08

Nikola Jokić u Skupštini grada

(Espreso/Kurir/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.