Isplivala velika istina o Milošu Teodosiću: Danas ne bi bio Zvezdi da...
Miloš Teodosić, Foto: Starsport©

ključni čovek sve otkrio

Isplivala velika istina o Milošu Teodosiću: Danas ne bi bio Zvezdi da...

Odlučio se na veliki preokret u karijeri

Objavljeno: 15:52h

Grčki trener Dimitris Itudis je trenutno bez angažmana od kako je dao ostavku na mesto selektora, a ni saradnja sa Fenerbahčeom nije potrajala.

On je u ekskuzivnom intervjuu za "Meridian sport" govorio o Milošu Teodosiću i periodu u CSKA kada su pokorili Evropu.

- U CSKA sam bio osam godina u kontinuitetu, što nijedan trener nije uspeo, a sigurno bi priča trajala duže da nije bilo političke situacije. Ne bismo prekidali saradnju, jer mi je ovde bilo lepo. Mi smo promenili tri generacije u klubu, šest puta samo igrali na Fajnal-foru – jedne smo preskočili zbog kovida, druge zbog rata… Osvojili smo dve titule sa dve različite generacije. Svaka sezona mi je zaista draga. Kada se osvoji tripla kruna, naravno da je lepše. Godina 2019. je bila zlatni period CSKA i ponosan sam što sam bio deo tog putovanja, a pogotovo jer su igrači zajedno rasli sa timom. Po dolasku u klub, igrači nisu bili previše afirmisani, već su njihove karijere iz Moskve krenule da idu prema vrhu. Naš program je stvarao evropske šampione. Napravili smo 22 nova prvaka Starog kontinenta. To je pehar čiji značaj ne može da se opiše - rekao je Itudis za Meridian sport.

Dimitris Itudis
Dimitris Itudisfoto: Starsport©

Potom je biranim rečima govorio o plejmejkeru Crvene zvezde.

- On je igrač koji poseduje ogromnu košarkašku inteligenciju – predviđa pasove koje niko drugi ne vidi. Imaće uvek posebno mesto u mom srcu. Sarađivali smo u trenutku kada se oženio, postao otac i razvijao na svakom planu. Velika je čast što me je pozvao na njegovu svadbu. Iako se ne čujemo svakodnevno, znam da on misli najbolje o meni, a znam da Miloš zna da ja mislim najbolje o njemu. Često se čujem se sa Janisom Sferopulosom, tako da znam da izvanredno trenira, da ima ogromnu želju, da pazi više… Drago mi je što je došao u klub koji mu je odmalena u srcu. Želim mu da bude živ i zdrav, i da igra košarku dokle god ga slušaju noge i um.

Možda danas ne bismo gledali Teodosića u dresu Zvezde, da nije odlučio da se transformiše u Moskvi.

- Ako nešto mogu da kaže, a Miloš to zna – CSKA i taj period kada sam došao u klub je bio važan za njega, jer je morao da promeni nešto na sebi - da li ishranu, način spavanja, način treniranja… Sve je Miloš promenio kako bi sebi produžio karijeru, jer nećeš uvek imati 22 godine. Promenio se u CSKA i srećan sam što sam bio deo tranzicije u njegovom životu.

Bonus video:

02:58

Teodosić posle poraza od Panatinaikosa

(Espreso sport/Meridian sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.