U poslednjem momentu sve propalo: Teodosić hteo da se vrati u Moskvu
Miloš Teodosić, Foto: Mehmet Murat Onel / AFP / Profimedia

otkriveno

U poslednjem momentu sve propalo: Teodosić hteo da se vrati u Moskvu

Srpski plej ipak ostao u Beogradu

Objavljeno: 16:23h

U Crvenoj zvezdi ne mogu da budu najzadovoljniji kako su protekle pripreme za novu sezonu, pošto na VTB Superkupu u Mokvi nisu mogli da računaju na nekoliko ključnih igrača.

Sve će biti jasnije za koji dan, pošto šampion ABA lige kreće sezonu u nedelju od 17 časova kada gostuje Dubaiju.

Generalni menadžer crveno-belih Nemanja Vasiljević dao je opširan intervju za "Sport ekspres" gde je sumirao pripreme i letnji prelazni rok.

- Odmah smo prihvatili poziv za učešće u VTB Superkupu. Ljudi iz VTB su nas zvali u prethodne dve sezone, ali nismo uspevali da turnir uklopimo u naš raspored. Sada smo mogli i drago nam je što smo mogli da se odmerimo sa najboljim ruskim timovima - rekao je Vasiljević za Sport Ekspres i dodao:

Nemanja Vasiljević
Nemanja Vasiljevićfoto: kkcrvenazvezda.rs

- Dobro smo primljeni u Rusiji, da se nismo osećali sigurno ne bismo ni dolazili. Turnir je bio organizovan na najvišem nivou.

Miloš Teodosić je propustio put u Moskvu zbog problema sa temperaturom. Mnogi su ponovo želeli da ga vide na "mestu uspeha".

- Nažalost, pre puta u Atinu, Miloš je imao upalu grla i visoku temperaturu tri-četiri dana. Znam da je jako želeo da se vrati u Moskvu jer, koliko sam razumeo, nije bio sedam godina, otkako je napustio CSKA.

Nahvalio je CSKA koji je osvojio prijateljski turnir.

- Vrlo visok nivo. Verujem da bi ovaj tim mogao komotno da se takmiči sa najboljima u Evropi. Znam da zbog trenutne situacije budžet možda nije toliko visok ka u Evroligi, ali CSKA i dalje imao dobar roster. Nekoliko je zvezda, Aleeksa Avramović je nedavno potpisao... Izgubili smo dva razlike, ali treba razumeti da smo mi igrali bez četvorice prvotimaca. Takođe, ovo su pripreme, tako da se ovde testiraju razne taktičke stvari.

Govorio je Vasiljević i o transferu Alekse Avramovića u moskovski CSKA.

- Gledajući tržište i sve što se dešavalo poslednjih sezona, ne znam da li je išta iznenađenje. Aleksa je verovatno imao druge ponude, ali je izabrao CSKA i uvek poštujem izbor igrača. Možda je bilo malo neočekivano, jer sam verovao da će ostati u Evroligi, ali opet, to je njegova odluka.

O spekulacijama da je Jago dos Santos bio nadomak transfera u VTB ligu. Novinar je pomenuo Uniks.

- Ne znam baš da li je konkretno Uniks, ali imao je ponude iz Rusije. Jago je ozbiljno razmatrao istu, ali imao je opciju da izađe iz ugovora sa nama za određeno obeštećenje. Srećom po nas, odlučio je da potpiše novi ugovor sa nama, na još tri sezone. Drago mi je što smo dobili tržišnu bitku za Jaga, jer je važan za nas.

O važnosti srpskih igrača.

Košarkaši Zvezde
Košarkaši Zvezdefoto: FOTO: KK Crvena zvezda

- Naš glavni cilj je da imamo što više srpskih igrača u postavi, to nam daje dodatnu snagu. Zbog toga i gledamo naše reprezentativce. Dolasci Ognjena, Nikole i Uroša su pravi potezi, oni su igrači koji dele naše vrednosti. Verujem da su oni želeli da dođu, tako da su pregovori bili laki.

Otkrio je kako ide prodaja sezonskih karata.

“U ovom trenutku oko 10.000. Ali, prodaja se nastavlja. Očekujemo da će do kraja biti oko 12.000. To je jako dobro za naš budžet, nadam se da će nam Arena biti puna svaki put“.

Crvena zvezda sezonu otvara protiv Dubaija.

- Bili smo otvoreni za ideju ulaska Dubaija u ABA ligu od prvog dana, pošto smo videli kakav su projekat spremili. Zadovoljni smo što je Dubai deo ABA lige. Dubai će verovatno postati centar novog sveta, to je realnost, jako dobro tržište za promociju košarke. Dubaijev ulazak u ABA ligu je samo prvi korak. Verujem da je cilj klubova iz UAE da se vremenom šire sve više. Znate i da je NBA prisutna na tom tržištu.

Bonus video:

00:43

Atmosfera pred meč Zvezda - Benfika

(Espreso sport/Sport ekspres)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.