Ništa od A licence za Zvezdu i Partizan?
Večiti derbi, Foto: Starsport©

surova realnost

Ništa od A licence za Zvezdu i Partizan?

"Korak je ispušten u nekom prethodnom vremenu, kada se moglo lakše ući"

Objavljeno:

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović govorio je o mnogim košarkaškim tema, među kojima i o onoj uvek aktuelnoj - A licenci Evrolige!

Smatra da je trenutno mnogo teže izboriti kartu u druševo "privilegovanih" nego što je to bilo proteklih godina.

- Potrebno je da ubedimo suvlasnike, ovih 11, da se otvori prostor da se proširi broj akcionara u EL, a to nije očigledno jednostavno ni lako. Nije samo sporska priča i ima i druge elemente. Važni su i rezultati i poseta. I Zvezda i Partizan imaju veliku posetu i prave se dobri ambijenti. Očekujem da neko to treba da vidi. Korak je ispušten u nekom prethodnom vremenu, kada se moglo lakše ući. Dobro je za srpsku košarku i Beograd da imamo dva evroligaša - rekao je Čović.

Nebojša Čović
Nebojša Čovićfoto: Starsport©

Kako teku pregovori?

- Nemate dirtektan odgovor, još nije potpuno definisano. Videćemo kako će ići. Oni svi ističu atmosferu, publiku, organizaciju, ali nije lako ući u to društvo bogatih vlasnika. Možda nešto treba da učinite i njima, da ih privolite. Mi na sport moramo da gledam kao značajnu privrednu granu. Biće potrebno vreme da dođemo do toga. Postajemo postepeno konkurentni. Mi uvek pored sebe treba da držimo aparat za gašenje požara. Da ne palimo publiku, a da i sebe ponekad pomalo poprskamo - rekao je prvi čovek crveno-belih.

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.