Nebojša Čović zagrmeo: Kraj sapunice - otkrio koliki je budžet za narednu sezonu!
Nebojša Čović, Foto: Starsport©

jasan!

Nebojša Čović zagrmeo: Kraj sapunice - otkrio koliki je budžet za narednu sezonu!

Prvi čovek crveno-belih nikad otvoreniji

Objavljeno: 12:41h

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović, obratio se javnosti pred start nove sezone.

Na početku je razrešio sve dileme oko srpskog reprezentativca Filipa Petruševa.

- Pred nama je interesantna sezona, biće puno izazova u sezoni, mi smo se dosta dobro pripremili za sve to. Biće veliki broj utakmica, biće između 85 i 93 utakmice, zato vam je jasno da će biti veliki tempo i napor. Baš zbog toga smo završili roster sa 16 igrača, za sada. Napominjem za sada, jer u toku sezone može doći do odlazaka i dolazaka. Međutim, mi to ne planiramo. Završavamo sapunicu oko Petruševa, on je igrač Olimpijakosa. Kao i sapunicu oko Đurišića, on je u Americi - rekao je Nebojša Čović.

Zacrtani su ciljevi u narednoj sezoni. - Ciljevi su odbrana sva tri trofeja, Kup Radivoja Koraća, ABA liga i Košarkaška liga Srbije i pokušaj plasmana u TOP 10 Evrolige. Plasman dobar u Evroligi jeste cilj, ali moramo ići korak po korak. Prodato je 10.191 sezonskih karata i još preko sponzora 350. Dnevne karte će biti sa višim cenama, ali će se sezonske prodavati do 30. septembra, a cene dnevnih karata će klub objaviti u ponedeljak 22. septembra. Pripremamo se za finansijski fer-plej Evrolige, nemamo nikakvih obaveza iz prošle sezone. Proučavamo najnoviji set finansija koji će se primenjivati od sezone 2027-28, ali će ove sezone biti tranzicione i pripremne.

Košarkaši Zvezde
Košarkaši Zvezdefoto: FOTO: KK Crvena zvezda

Otkrio je budžet. - Bruto iznos za igrač 14 miliona i 308 hiljada, stručni štab je milion i 140 hiljada evra, medicinski staf je 31 hiljada evra. 281 administracija, 166 hiljada evra su mlađe selekcije… A tu će biti još troškova oko stanova igrača i drugih… Procenjujemo da ćemo se kretati od 20 do 22 miliona evra u sezoni 2024/25, sa svim troškovima - rekao je prvi čovek Crvene zvezde.

Bonus video:

00:43

Atmosfera pred meč Zvezda - Benfika

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.