Doktor košarke! Pešić dobitnik prestižnog priznanja
Svetislav Pešić, Foto: Aris MESSINIS / AFP / Profimedia

LEGENDA

Doktor košarke! Pešić dobitnik prestižnog priznanja

Potpuno zasluženo

Objavljeno:

Uticaj legendarnog Svetislava Pešića na srpsku i evropsku košarku je nemerljiv, pa će doskorašnji selektor Srbije biti nagrađen prestižnim priznanjem.

Udruženje košarkaških trenera Srbije (UKTS) uručiće iskusnom stručnjaku Specijalnu nagradu UKTS za izuzetna dostignuća u trenerskoj karijeri.

Pešić je u poslednjih godinu dana osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Manili i bronzu na Olimpijskim igrama u Parizu, a nagrada će mu biti dodeljena 21. septembra.

Košarkaši Srbije
Košarkaši Srbijefoto: Tilo Wiedensohler / imago sportfotodienst / Profimedia

Svemu će prethoditi predavanje koje će Pešić održati na temu "Trenerski izazovi, prepreke i odluke u procesu do cilja", a događaj će se upriličiti u hali "Master" u Zemunu od 12.00 sati.

- Pešić je već dobitnik najvišeg priznanja koje dodeljuje naše trenersko udruženje - Nagrade za životno delo, ali smo imali potrebu da mu dodelimo i ovu novu nagradu i tako izrazimo posebnu zahvalnost za sve što je uradio za naš sport. Ovo priznanje je zaista jedinstveno i puno simbolike i ističe najnovije Pešićeve uspehe - istakao je generalni sekretar UKTS Strahinja Vasiljević.

Bonus video:

04:36

Svetislav Pešić na dočeku u Skupštini grada

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.