Željko Obradović odgovorio na kritike: Greške su sastavni deo života...
Željko Obradović, Foto: Starsport

jasno kao dan

Željko Obradović odgovorio na kritike: Greške su sastavni deo života...

Iskusni trener ne odstupa od svoje filozofije...

Objavljeno: 19:17h

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović govorio je o važnosti domaćih igrača i reagovao na kritike dela javnosti koji smatra da ne dobijaju dovoljno šanse pored stranaca.

Njatrofejniji evropski stručnjak ima svoju filozofiju...

- Veoma je interesantno nabrojati koliko je srpskih igrača prošlo kroz Partizan za sve ove godine. Videćete da je to ogroman broj i da sam razgovarao sa mnogim igračima koji iz raznoraznih razloga nisu mogli da dođu, ili nisu želeli, jer su se možda plašili izazova. Bili su mladi, pa su roditelji ili menadžeri odlučivali o tome i govorili da je to prerano za njih. Pa kad su onda videli kako su neki mladi igrači dobijali priliku u Partizanu, onda su dolazili i rekli da su pogrešili. Sastavni deo života je da se donose pogrešne odluke - rekao je najtrofejniji evropski strateg ikada u razgovoru za Euronews.

Smatra da je kod mladih igrača najvažnija motivacija i individualni rad.

KK Partizan
KK Partizanfoto: Starsport

- Ponosan sam što u našem timu imamo izuzetno mlade igrače ove godine i dobiće priliku, kao što su dobijali i prošle godine, a i prethodne godine. Naravno da to mnogo zavisi i od njih. Trener sam skoro 35 godina i nikad nisam trenirao kvalitetnog igrača koji nije individualno radio na sebi. Šta to znači? Da je grupni trening bitan, ali ako ne radiš individualno, ako nisi posvećen i ne voliš košarku, onda imaš problem. Nažalost, imao sam neke igrače, koji nisu bili posvećeni. Mogu to javno da kažem i njima sam pričao isto - zaključio je Željko Obradović.

Bonus video:

02:32

Željko Obradović o početku priprema Partizana

(Espreso sport/Euronews)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.