Najjači tim u istoriji Crvene zvezde? Branko Lazić nema dilemu
Branko Lazić, Foto: Starsport©

kapitenski

Najjači tim u istoriji Crvene zvezde? Branko Lazić nema dilemu

Jedan jedini kriterijum

Objavljeno: 12:53h

Kapiten Crvene zvezde i rekorder po broju nastupa i trofeja u crveno-belom dresu, Branko Lazić ne želi da daje velika obećanja i prognoze pred start nove sezone, ali veruje da ovaj tim može da napravi iskorak u Evroligi.

Iskusni bek je produžio saradnju sa timom sa Malog Kalemegdana do 2026, pa će tako kompletirati 15 sezona u klubu u kome je postao sinonim za borbenost, istrajnost i uspehe.

- Četrnaesta sezona u nizu, imamo par novih igrača. Ovo je prvi put nakon 14 godina da smo zadržali tu okosnicu igrača od prošle sezone. Ostali su igrači koji su bili nosioci, a nadamo se da će nam novi pomoći da napravimo bolje rezultate - rekao je Lazić tokom obraćanja na "Media day".

Konkurencija u Evroligi je svake godine sve jača i takmičenje je zanimljivije. Nema više previše jakih i previše slabih timova.

- Manje više tu se vrte isti igrači, u svakoj sezoni dođe par novih igrača, ekipa, sigurno je da je svake godine sve jače i zanimljivije.

Prvi rival crveno-belih u eliti biće ekipa Pariza koja će igrati debitantsku sezonu.

- Oni su posle Evrokupa ušli u Evroligu, napravili su takvu ekipu da ne žele samo da budu učesnici, već žele da dokažu da zaslužuju to mesto zaista. Sigurno će biti teško, utakmica je tamo na njihovom terenu, ali mi ćemo kao i uvek dati sve od sebe, znamo naše ciljeve i idemo na pobedu kao i uvek. Jedno je sigurno, daćemo sve od sebe. Da li će to biti dovoljno u svakoj utakmicu videćemo - rekao je kapiten Zvezde.

Branko Lazić
Branko Lazićfoto: Espreso

Mnogi su govorili da je prošlogodišnji tim najjači u istoriji, ali to se nije pokazalo na najvećoj sceni.

- I prošle godine su rekli najjača ekipa u istoriji Crvene zvezde, okej osvojili smo tri trofeja, ali u junu ćemo videti da li je bila najjača ekipa ili nije.

Ko je za njega najjača ekipa?

- Što se tiče tih ukupnih rezultata na kraju godine, još uvek niko nije napravio bolji rezultat od sezone 2016/17, za mene je to dosad najbolja ekipa u Zvezdi. Sezona tek počinje. Rezultatski treba da pokažemo gde smo i šta smo.

Kakva je atmosfera i kako su uklopile novajlije?

- Super, svi daju svoj doprinos. Ostalo je dosta igrača iz prošle sezone, svi ovi nosi koji su došli, brzo su sve prihvatili i polako se već uvode u sistemi sve obaveze koje su pred nama. Svi ćemo biti spremni do početka sezone.

Kako se motiviše iz sezone u sezonu.

Lazić diže pehar
Lazić diže peharfoto: Starsport©

- Još uvek ne razmišljam o toj penziji, kad ustanem ujutru obradujem se jer i dalje imam želju i energiju, nadam se da ću je imati i još i da će telo moći sve da isprati.

Najdraži trofej u dresu Zvezde?

- Svi trofeji su mi najdraži. U svaki trofej sam uložio dosta vremena i rada i truda i odricanja, žrtvovanja nekih stvari, porodice, dece, ne mogu da izdvojim jedan, svih 25 26 su mi bitni - kaže Lazić koji ne želi da iznosi prevelika očekivanja i čvrsto veruje da rad i trud donose najbolje rezultate.

Zvezda je za sada odigrala dve pripremne utakmice iza zatvorenih vrata, a novi igrači su ostvarili zapažen učinak.

Pred ekipom Janisa Sferopulosa je veliki posao, dok je kao prvi cilj označen Top 10 Evrolige.

Bonus video:

00:18

KK Crvena zvezda, KK Partizan, Delije, Pionir, večiti derbi

(Espreso sport/J.B)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.